Skäggdopping

Ivåran lilla sjö, Slättsjön, har jag de senaste åren, följt ett Skäggdopping par. Hannen kommer varje vår i mitten av april och bosätter sig i samma vik, samma vassrugge. Där simmar han omkring, i maj kan man på kvällen höra hans lockrop. Slutet maj kommer det en hona, som hälsas välkommmen med kärvänliga åtbörder. Honan inspekterar bobalen, förra året dög den inte och hannen fick börja på ny kula inte heller denna föll honan på  läppen men den tredje dög. Bobalen förbättrades av de två och så småning las det ägg och snart var det 2 små svarta bollar som simmmade runt dem. Vid fara hoppade ungarna upp på ryggen på någon av de vuxna. De satt där till och med när de dök.
I augusti flyger en vuxen fågel iväg troligen tillsammans med ungarna för nu finns det bara en vuxen kvar. Detta har upprepats nu åtminstone de 3 senaste åren.
Skäggdoppingens sociala liv
Hur är Skäggdoppingens sociala liv, lever de ihop med samma partner år efter år? Vart flyttar de, träffas paret på flyttningsmålet?
Någon som vet? skicka en kommentar, Tack
Golf
I övrigt så har jag spelat en Gubbagolftävling. Det var kallt och kall vind från norr. V spelade på Götaströms GK, banan var helt OK tyvärr har så många träd försvunnit genom stormar o avverkning attt det blåser överallt. Trots att det är glest mellan träden så nog fasen träffar man alltid något. Resultatet 101 brutto inget att skriva till mamma om.

Var är värmen, var finns växthuseffekten?

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s