Äntligen, vår Skäggdoppinghona har anlänt!

Söndagen 9 maj anlände Skäggdoppings honan till vår lilla sjö.
Hanen kom ju redan i mitten av april. Han har byggt en fin bobale av gamla vasstrån. Senaste tiden har han simmat i närheten av bobalen och ropat efter sin hona och nu har hon kommit. Synd att jag inte såg när hon landade men hans läte o kromande inför honan som låg  i bobalen och vilade, är verkligen rörande. Jag vet inte, men tror att det är samma hona som de senaste åren. Det skulle vara kul att veta lite mer om dem, om de träffas också på övervintringsplatsen eller om de bara träffas under sommaren här. Det kan ju inte vara en slump att de två häckar här i denna lilla sjö,  samma vik o samma vassrugge.
Någon som vet? Kommentera gärna.
Golf
I  övrigt denna vecka måndagsgolf med två slag bättre än senast.
Misströsta inte träning ger resultat sägs det.
Vädret
Har varit kallt o blåsigt, väldigt blåsigt. Vilket har gjort att inget blivit gjort.
Diskmaskinsproblem
Diskmaskinen pajade. Eftersom jag jobbat på fabriken som tillverkat maskinen så konstaterade jag att det förmodligen var inloppsventilen som var paj.
Måndag morgon ringer jag till det sora företagets reservdelsutik, angav produktnummer, inga problem ventilen kan jag hämta tisdag till ett pris av 676 kronor. Ja 676 kr för en ventil som kostar c:a 15- 20 spänn i inköp. OK det kostar att lagerhålla reservdelar, men ändå
Vi köper en ny maskin sa E min fru. Vi åkte till vår återförsäljare som förevisade maskiner i prisklass 5 – 6 tusen, med korgar som vare sig jag elle hustru E tyckte om.
Eftersom vi är bekanta med säljaren så frågade jag har du ingen ventil som ligger o skrotar nån stans så får jag prova. Om du väntar ett tag så kommer det en kille med maskiner som vi bytt, vi kan kolla vad det är. Killen kom den utbytta maskinen var av annat märke men gjort i min gamla fabrik. Skruvade isär o fick fram ventilen. Den fick jag men han ville inte lämna nån garanti.
Vi åkte hem monterade ventilen o sic maskinen gick igång, så nu är allt frid o fröjd, tack vare en bussig återförsäljare. Tack Göte i Götes Varubod i Nässjö.

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s