Nu är naturen som vackrast, njut

Vädret har ju blivit mitt huvudtema, igår 20/5 var det milt sagt växlande, molnigt, soligt, lätt regn, åska o kraftigt regn. Varmt lite fuktigt o kvavt.
Idag har det varit ganska fint o varmt, därför bestämde vi oss för att grilla. Vad händer?

Självklart lagom när grillen gjorts i ordning börjar det åska, men efter en stund så bara försvinner åskmolnet. Var det asaguden Tor som kollade och såg att: ”Äsch nu har ju Tage startat grillen, jag får lägga av för idag”, man vet ju aldrig kanske var det så? Men med Pluvius hade vi inga goda relationer för så fort jag startat grilla så började det att ösregna.
Skam den som ger sig markisen var ju ute, så vi satt under tak. Kvällen blev lyckad o hamburgarna goda.

Som förrätt hade vi färsk sparris som fått ett kort uppkok och sedan lindats med bacon, grillats lite lätt, serverat med en kittost som jag tror heter Tagliatelle. Det var gott.

Hundlivet har varit lite si och så, eftersom vi skulle åka till Vetlanda där man har en ostbutik för att inhandla vår kittost. Vi skulle också till soptippen för att lämna en del grovsopor. Det har ju varit ganska varmt runt 20 – 22 gr. så det blev nog varmt för vovvarna. När vi kom hem tog jag en kort runda, till en liten vik, där hundarna fick svalka av sig. Chip är ju helt galen i vatten o väldigt duktig simmare. Jag kastade pinnar för fulla muggar även Frida simmade ut o hämtade pinnar.
Hundarna var fortfarande lite våta vid tidiga kvällspromenaden men torkar väl så småningom.

Ostbutiken Drotts i Vetlanda en liten butik i gamla stilen med ett bra ostsortiment och en liten charkdisk. De hade inte bara kittost de hade också sveriges starkaste Prästost som vi fick smaka, den var stark med en fruktig eftersmak. Vi köpte också en liten burk handgjord italiensk fikonmarmelad som skulle passa bra på ostbrickan.Kul med sådana butiker som kan allt om den vara de säljer för att inte tala om den goda doften i butiken.
Avslutade Vetlanda med jeansköp, med hög midja, så att byxorna sitter som de ska.

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s