Tredje dan med Chip

Vädret kan man alltid skriva om. Igår var det inte mycket att hurra för. På morgonen vid pass 05.15 var det lite dis i luften, att jag gick upp så tidigt berodde på att Frida har fått för sig att då ska man ut o kissa, trots sen kvällspromenad.Vem sjutton har lurat i Frida att man ska kissa så dags det är tredje dan nu.
Redan vi åttatiden var det ganska bra 7-8 gr. varmt men ganska blåsigt. Senare på dagen växlade temperaturen mellan 8-10 gr.  o en kort stund bortåt 15-16gr. Lätta regnskurar och en lite häftigare skur. Regnjacka på och av.
Chip vår nye familjemedlem är pigg o så snart han får syn på mig så är det frågande ögon “Ska vi gå ut o gå nu?” Han skuttar fram på sina tre ben väldigt snabbt vänster framtass lyfter han lite men den går ner i marken o centrifugalkraften gör att den hamnar rätt. Kanske, kanske, nerverna hittar rätt o växer ihop, så han blir normal. Vi hittade en gammal boll på tomten som jag kastade åt Chip o vilken fart han har, då glömmer han nog att han inte kan sätta i vänsterbenet. Vågar dock inte köra för hårt med honom. Igår när vi passerade kommunbadet gick det inte att hålla honom, full rulle o ut i vattnet. Det är visserligen en skylt om hundförbud men så här års spelar det väl ingen roll.

Idag gick vi till en annan liten vik o där fick han plaska runt sedan kastade jag pinnar.  Chip o Frida tävlade om att hinna fram först Chip vann  överlägset. Har någon försökt kasta två pinnar samtidigt, åt olika håll, det har jag. Det tyckte hundarna va kul, simma är nog en bra terapi för Chip. Ska försöka med det varje dag, om vädret är bra så att de torkar fort, blöt hund luktar, ja som en blöt hund. Varför skakar alltid hundarna av sig när man står böjd över dem o ska koppla dem?
Golf igår var det Gubbagolf förlåt Seniorgolf på Götaströms Golfklubb, Hooks GK och Götaström har ett utbyte, så det blir kamp mellan de två klubbarna om vem  som är bäst.
Tyvärr så var Götaströmsgubbarna bättre denna gång, men det berodde inte på mig.
Jag gick min bästa ronda för året 90 brutto o 76 netto. Det blev en delad 8:de plats tror jag fick i alla fall ett litet pris, kul. Det är klart man blir mäkta stolt när man haft flera år utan en hyfsad runda. Det här sporrar till ännu mer träning.
Idag har jag klippt gräsmatta o trimmat kanter o städat lite. Är ganska mör efter två dagars golf.

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s