25 maj; Grå vardag 7 gr. varmt i maj?

Grå vardag var ordet, kollade temperaturen med ögon som inte var riktigt vakna 6 gr., kollade igen, jo det stämde. Det regnade o blåste, en sån där dag, då man vill krypa tillbaka ner i sängen igen. Men bakom mig stod två förväntansfulla hundar som gärna ville ut, Ok då.

Frida gled iväg o satte sig, Chip avvaktade en stund men kom väl underfund med att det kunde vara skönt att släppa en skvätt. På med kaffepannan och så var morgonrutinen igång.

Ett litet voff utanför dörren o två lite regnfuktiga vovvar in igen, la sig på köksgolvet och såg förväntansfulla ut, det är ju snart frukost o alltid brukar det spillas något godis från bordet. Konstigt vad litet köket har blivit, när två hundar brer ut sig.

Hämtar tidning o väcker hustrun o så är dagen igång. Efter frukost brukar ja njuta mitt otium d.v.s. att sätta mig i soffan (OBS sätta mig – inte ligga) o läsa tidningen. Smålandstidningen är en tidning som täcker höglandet d.v.s. Nässjö o Eksjö i huvudsak, någon sida om de andra orterna Aneby, Ydre o Sävsjö. Sävsjö har ju tre tätorter till Stockaryd, Rörvik o Vrigstad men om dessa skriver man bara om det hänt något speciellt,
som t.ex. när kommunens starke man råkade köra för fort i Vrigstad, 30 km/timme är maxfarten, o då skrevs det. M.a.o. det går fort att läsa tidningen.
Appropå Sävsjö, Sävsjö har nog en av sveriges bästa stadsträdgårdemästare. o Sävsjö kallas med all rätt för trädgårdsstaden, med väldigt fina planteringar.
Vrigstad är ju Sävsjö´s ansikte mot världen, här passerar en väldig massa bilar på riksväg 30 o väg 127. Uppemot 8000 per dygn tror jag, de flesta i 30 km hastighet, så man hinner se lite av omgivningen. Sävsjö passeras av X-2000 o liknande tåg i c:a 200 km/timme, med andra ord en blinkning så är staden passerad.
Alla som passerar Vrigstad åker över Vrigstadsåns bro och på broräckena hade man förr jättefina blomlådor som verkligen visade att här är infarten till Sävsjö trädgårdsstaden. Dessa togs av besparingsskäl bort, man hade ingen som kunde vattna dem. Detta skrev man också om i SmT. Så man ska kanske inte klaga. Men kunde man inte pratat med SPF, PRO o liknande pensionärsorganisationer, jag är säker på att då hade vattningsjobbet löst sig.
I brist på blommor så var det någon eller några som stickade  eller virkade strumpor  med blommor på, som sattes runt belysningsstolparna på bron, så det blev ju någon blomma i alla fall.
På torget har vi f.n vädligt fina tulpaner o på rondellerna spirar det något, som väl, så småningom blir vackert, vem vattnar dom, vår herre, kanske.
Det här blev ju lite gnälligt, det var inte meningen, får skylla på vädret, vad ska man annars ha dagens väder till?

Var o köpte strö och bärläkt till Friggebodens tak, det var dagens nyttiga gärning.
Om någon undrar så är det underlag till takbeklädnad. I vårt fall blir det plåt som ser ut som takpannor, smidigt.

Hundarna har varit ute o de kan inte fatta varför man går förbi alla dessa roliga badvikar, ja Frida fattar nog men Chip, kyla vad då kallt, vatten är roligt, men OK får jag inte så får jag inte. Han är snäll.
Igår hade vi lite bollövningar jag kastade o Chip hämtade men vilken fart han hade o nog tyckte jag att han tog hjälp av fjärde benet, det finns kanske hopp, att nervbanorna ska hitta rätt.

Med en sån from förhoppning avslutas dagens gnälliga blogg.

Vi har eldat i köksspisen o det blir en skön värme, elda i maj? Ja med ånt väder som idag regn o blåst då är det jätteskönt.

Ha nu en bra dag o upp med mungiporna så fixar det sig.

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s