30/5; Lång semester för skomakaren

I år har skomakaren fått lång semester, häggen började blomma torsdag före pingst o i dagarna börjar syrenen att blomma. Det säjs ju att skomakaren har semester mellan hägg o syren.
Jag förstår syrenen som har avvaktat med blomstarten för de har varit väldigt tjurigt väder. Kallt,regnigt o blåsigt sånt väder som gör mig lite grinig så här års därför har det inte blivit några bloggsidor.

Hundarna har inte riktigt förstått varför de inte fått badat o simmat efter pinnar, men de har inte hunnit bli torra under dagen. Kan ni se en gammal man med två hundar som vill gå ner i viken o bada o gamlingen som stretar emot för att hålla hundarna borta från vattnet. Blickarna från hundarna är väldigt talande.
Chip har fått något sår på kinden som kan var eksem av något slag eller möjligen ett insektsbett som sedan kliats. Vi behandlar med en sårsprej som skall vara bra för hudskador, han kliar sig inte under dagarna vad vi kan se.

Lite nytta har jag gjort, inhandlat virke för strö och bärläkt som underlag för takplåtar till Friggeboden. Dessa är nu spikade o det är klart för att lägga plåten, tyvärr hade de inte tillräckligt många i lager, förhoppningsvis kommer de hem nu till veckan.

Skäggdoppingrna liggger på ägg o snart får man väl se små dunbollar om man har tur.

Trots vädret så är det vackert i naturen med många blommor o den skira grönskan, fågelsången är lite mera stillsam än tidigare på våren.

Det har varit fisketävling i vår lilla sjö med ett tiotal deltagare, de har långa metspön o står i strandkanten eller en bit ut i vattnet, iförda vadarstövlar eller dräkter, de går upp över midjan o sedan med hängslen. Chip var väldigt konfunderad, vag gör dom där med så långa pinnar, dem kan man väl inte kasta? Han stod länge o funderade på  vad det var för underliga figurer ute i vattnet.
Fisken de fick upp var inte mycket att hurra för, jag tror att till och med en ansjovis skulle fått storhetsvansinne. Vet inte vad det är för fisk, någon sorts löja tippar jag. De använder väldigt lätta flöten o en pytteliten krok som de agnar med någon vit liten klump. På min tid hade vi mask.

Golf blev det dåligt med, kom till Hook på torsdagen med hustrun som skulle spela damgolf,men det var väldigt många bilar o jag hade svårt att hitta P-plats o sedan en massa gubbar. Det var ju stor tävling för oldboys ”Gamla grabbar” o den hade jag glömt att anmäla mig till, abbans också. OK jag tränade lite på, drivingranchen o lite inspel o puttning.
Kände inte för att gå ut ensam så jag åkte hem o klippte gräsmattan åkte till Sävsjö, vår centralort, o handlade en box rödvin o spik till bärläkten, så jag fick lite gjort.
Tja mycket  mer blir det inte denna gång, har väckarklockan på ringning kl 06.00, måndagsgolfen har tydligen ”shotgunstart” kl 09.00, så jag får vara där i tid.

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s