3 juni, juni första sommarmånaden

Igår kom sommaren som den ska vara 20-22gr. varmt lite vind, blå himmel, vad kan man mer begära.

En perfekt grillkväll, karrekotletter kryddade med vitpeppar o paprika samt salt mer behövs inte. Grillen på hög temperatur, klyftpotatis i ugnen, Elsas championsås o ett gott glas rött vin.
Över gräsmattan flyger sädesärlor o samlar insekter, tänk om man kunde flyg lika bra som en sädesärla. Vad mycket mat de kan plocka in o hålla i näbben allt till de hungriga ungarna som finns någonstans under takpannorna.

Men lika förbaskat så har jag åkt på en redig förkylning, nu när det är sommar. Men det är Lisas fel. Lisa ringde o berättade att hon skulle på studentbal tisdag kväll. Självklart skulle Mormor o Morfar dit o titta, nu var det bara så att tisdagen var riktigt tjurig blåsig o kall, regnet hängde i luften.
Vi hade med oss ett paraply för säkerhets skull, jodå det lämnades kvar på Wenerkonditoriet , där vi tog en kopp kaffe innan ungdomarna kom.
Jag är nog inte ensam om förkylningen för de stackars studentflickorna hade långa balklänningar utan ärm o bara axlar o ryggar. Tror inte jag sett så mycket gåshud förut.Hur som haver vackra var de o vackrast var självklart vårt barnbarn Lisa. Jag trodde att ungdomarna gick på bal med sina respektive men så var det inte, enbart klasskamrater. Att mormor o morfar var stolta men stoltast var nog Alexander, Lisa pojkvän o undra på det så söt som hon är.

Hundarna, äntligen fick de bada o simma efter pinnar, vad jag inte förstår är varför de ska flisa upp pinnarna. Pinnar börjar bli en bristvara nere på stranden.
Idag gick de åt extra mycket bajspåsar, plockade upp efter hundar som gjort ifrån sig på gångvägen. Vad är det för hundägare som inte kan plocka upp efter sina telningar.
Det luktar apa från Frida d.v.s. illa, från hennes öron, det hjälper inte med rejäl shamponering, odören kommer från insidan av öronen. Spruta rengöringsmedel hjälper inte så vi får nog söka hjälp av veterinär.

Har köpt hem plåt till taket på friggeboden, plåten ser ut som takpannor, nästan. I morgon fredag ska jag förhoppningsvis börja lägga plåten, varför ska jag alltid göra sådana jobb när det är som varmast, troligen för att då kan man göra en paus ta en kall öl o njuta av resultatet.

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s