6 juni, Svenska flaggans dag

Härligt att få fira vår nationaldag i härligt sommarväder, nja vinden från sydväst var ganska kall, men i lä, så var vädret kanon. Barnen börjar bada i kommunens utomhusbad och bara det är ett tecken på att sommaren har kommit.
Själv nöjer jag mig med att kasta pinnar till vovvarna Frida o Chip som tack brukar jag få en dusch i samband med överlämnandet av pinnen som de hämtat. Jag börjar tro att de väntar tills jag böjt mig ner innan de skakar på sig.
En dag ska jag känna med tån om det är badbart, vilket för min del betyder cirka 22 gr.+ (varför finns det inget gradertecken?)
Om inte hundarna fick bada sådana här dagar så vore det snudd på djurplågeri om man skulle tvinga ut mig så vore det tortyr.
Min dator krånglar, i och för sig så gör väl alla datorer det, men nu har strecket som visar var man är i texten förvunnit, fast det går bra att skriva ändå. Problemet är att jag brukar vilja gå tillbaks o ändra o justera o då blir det lite marigt utan det där strecket, det kanske bara har tagit nationaldagsledigt, vi får se.

Jag har hämtat mig från förkylningen jag fick, när jag väntade en och en halv timme för att få se Lisa i 5 minuter, har ni stått i gattet mellan Vättern och Munksjön, i iskall blåst o ca10-12 gr., då förstår ni. Vårt nygamla apotek med nytt namn annars är allt som vanligt bistod med näsdroppar och så småningom gav snuvan upp.
Undrar just hur många av tjejerna som blev förkylda?

Vi testade ett nytt sätt att grilla kyckling, iden fick vi från Per Morbergs bok. Vi köpte en färsk kyckling och en 6 pack 33 cl öl. Plus en massa örtkryddväxter.
Sedan tog man en ölburk o drack upp hälften av ölen, så gjorde man en massa hål i ölburken ovan ölnivån. Pulade in en massa kvistar Timjan, Dragon o nånting mer. Kycklingen fylldes med nån marinad med smält smör, citronsaft kryddor, vitlök o nånting mer. Sedan skulle kycklingen träs på ölburken o då rann naturligtvis all marinad ut o rann ner i grillen, vilken brasa det blev. Ja det var ju bara att låta det feta brinna upp o hoppas att kycklingen inte skulle bli sotig o faktiskt det gick bra. Vi startade om och eldade vid sidan om kycklingen så att den fick en indirekt värme, som i en ugn.
Resultatet blev över förväntan bra riktigt gott, hustru E fixade till en ny sås, tanken var att marinaden tillsammans med köttsaften skulle blivit stomme till såsen, men det sket ju sig. Hustrun som är mästare på såser fixade till en sås med ganska mycket citron i sig o det tillsammans med ett kallt friskt vin blev kanon.
Vi ska faktiskt göra om detta nästa gång vi har gäster, så gott var det.
Går säkerligen lika bra att göra i ugnen men på grillen är det ju lite roligare med ölburken, efter tvätt kan man nog panta burken.

Lite nytta har jag gjort, hade lite startsvårigheter med takläggningen av Friggeboden till en del beroende på snuvan, hade helt enkelt ingen lust. Men idag blev det av och halva taket blev klart. Det är marigt med monteringsanvisningar, de som skriver dem, har nog monterat ett antal tak o då är det mesta självklart. Men för en amatör som aldrig gjort det förut så uppstår en massa frågetecken, men med lite humhum o humhum så ordnade det upp sig och resultatet blev bra. Visserligen sitter skruvar på en massa konstiga ställen men det är nog tätt o ska inte blåsa bort, hoppas jag.
De varnar för regn så jag har spritt Algomin över gräsmattan o hoppas på regn trots Gubbagolf i morgon måndag. Det finns ju regnjackor.

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s