7 juni måndag; Golfdag

Förhoppningsvis var det väl inte sommaren som passeradei slutet av veckan som var, vi har ju haft ett par fina dagar. Idag var det gråmulet o lite småkallt, vid den tidigarelagda hundpromenaden, men med lite optimistisk syn kunde man tro (hoppas) att det kanske skulle klarna upp.
Det är ju måndag och Seniorgolf eller gubbagolf, packa bilen iväg till golfbanan. Morsa på grabbarna ut på drivingranchen, in med en tia i bollautumaten och man får en lagom mängd bollar att värma upp sig med.
Några gymnastiska rörelser, stretching kallas det visst, har ni sett en 75 årig man stretcha, det kallar jag för gymnastik I Fader Lings anda.

Greppa järnsjuan lägg upp bollen och pang iväg, hum vi provar en till o si den blev riktigt fin hög o rak. Slår några fler slag med allt sämre resultat, tar fram drivern o får på några hyfsade sorkdödare, har ni sett nån sork på drivingranchen, nä ja tänkte väl det för alla är döda. Får i alla fall till ett par godkända slag.

Övningsgreen, chippar lite o puttar lite. Chipparna ganska bra men puttarna – var finns känslan, inte här i alla fall.

Startdags hälsar på Kalle o Georg, Georg går från gul tee, han slår långt. Kalle o jag går till röd tee o si jag får på en pärla som går spikrakt och mitt i, kul.
Andra slaget, ska man egentligen inte slå när man slagit en bra drive, för det är bästa sättet att förstöra ett bra utslag. Det ligger ett par bunkrar o spärrar fairway, dagens strategiska fråga ska jag chansa o slå över bunkrarna eller fega o spela fram. Jag väljer det senare tar en järnklubba som garanterat inta ska nå fram, får ett sådant slag som man bara får nån enstaka gång, mitt i köttet som man säger, känner hur skaftet fjädrar o bollen flyger allt för långt o ner i bunkern. Men skit samma det var ett gött slag.
Dagen börjar med två fina slag så det ska nog bli en bra golfdag o det blev det ända till tredje hålet. Spela taktiskt (fegspela) eller driver o kanske nå green på två. OK fega pojkar får inte kyssa vackra flickor, fram med drivern, ta i för kung o fosterland o slicar ut i skogen till vänster, en provisorisk boll samma väg. Konstigt att man kan repetera dåliga slag men inte bra slag.
Spelet gick vidare med ömsom bra o ömsom dåliga slag och så kom regnet, sakta o försiktigt men tilltog allt mer till ett stilla blött regn som höll i sig de sista 9 hålen.

Vid hemkomsten fann jag två utvilade torra hundar som inget hellre ville än gå ut i regnet med husse i släptåg. Nåja, jag var ju redan våt så det var bara att knalla iväg. Det är ju förståndiga hundar så när de hade gjort vad de skulle göra så räckte det, nu hem till matte.

Hur summerar man en sån här dag, tja ganska Ok i alla fall. Med lite träning kan jag kanske lära mig att slå rakt även på trean .

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s