13 juni; Studenttid.

Studentfirande brukar man ju förknippa med sol o blå himmel, björkris, syren o liljekonvaljbuketter, men i år har det varit kallt, blåsigt o regnigt.
Onsdag firade vi Philip, med en utsökt familjemiddag,  som tog studenten redan fredag innan, efter att ha avverkat samhällslinjen på det Seglande Gymnasiet på Öckerö i Göteborgs skärgård. Ett gymnasium där eleverna fått segla på skolskeppet M/S Gunilla under ca 2 månader varje läsår. Under seglatsen har man pluggat som vanligt och under besök i land har man haft olika uppgifter och fått skriva uppsatser om platsen i fråga. Vi har följt eleverna via deras dagböcker o  läst om allt de fått uppleva. Inte utan att man varit lite avundsjuk, på allt de fått uppleva.
Vistelsen i Höllviken tillbringade vi i husvagnen o campade på Falsterbo båtklubbs tillfälliga camping.
Trodde att Chip skulle känna sig hemma o ta befälet om vart man skulle gå, men han accepterade vilken väg man än tog. Han accepterade också att han bodde i husvagnen o inte i båten. Frida föredrog definitivt husvagnen.

Fredag var vi åter hemma och så dags för nästa student, Lisa, som tog studenten efter 3 år på Erik Dahlbergsgymnasiet ett tekniskt gymnasium i Jönköping. Ett tjugotal klasser kom ut och sedan upp i lastbils o traktorflak för att köra kortege genom Jönköpings centrum.
Vi hade inte en tanke på att de kunde bli ont om P-plats förrän vi kom till plats, vilket kaos bilar parkerade överallt, på p-platser o gräsmattor ja överallt daär man kunde få in en bil. Vi lyckades i alla fall komma just in time d.v.s. precis som Lisa kom ut och fram till sin skylt som mamma Marianne höll upp. När sedan lastbilskortegen drog iväg hade jag hämtat bilen och lastat in hustru E och Marianne o lyckades tåckla oss ut ur Jönköping till Månestorp.
Så småningom kom Lisa hem o  det blev en god buffe presentöppning mm innan vi drog oss tillbaka o åkte hem trötta o mätta.

Både Lisa o Philip hade toppbetyg nästan bara MVG i alla ämnen, MVG är numera det bästa man kan få. Inte utan att man blir lite stolt över sina duktiga barnbarn.

Hundarna som varit med fick en välbehövlig promenad o vi slappade framför Tv:n, det är nog tur att vi inte tog studenten för tänk vad trötta vi skulle ha blivit. Nä studenten hör ungdomen till.

Under tiden vi var borta, hade det regnat, så att regnmätaren var full o översvämmad, alltså minst 45- 50 mm. Idag lördag har det blåst o regnat om vartannat men jag har i alla fall kunnat klippa gräs och spritt ut mer konstgödsel, blir det nu värme, ja då vet jag en som får klippa gräs. Men det ska ju vara bästa sättet att få bort mossan, f-n trot, men försöka duger.

Hundarna verkar i alla fall vara glada över att vara hemma o komma in i sina vanliga rutiner.
Idag hade vi första bråket mellan Chip o Frida, Chip hade fått ett tuggeben som han vårdat ömt och gömt undan, men som han nu hade tagit fram o gnskat på men sedan glömt det. Frida i sitt ständiga sök efter mat hittade benet o började gnaga på det. Chip upptäckte det o flög på Frida, men det var nog mest väsen för galleriet, Chip fick sitt ben, o sedan så var allt frid o fröjd.
Chip är normalt så gullig mot Frida o hälsar med en liten slick på mun o svansviftning o det har han gjort nu efter bråket också.

Chip följer mig vartän jag går, t.o.m. när jag klippte gräset så låg han o kollade mig, men när jag startade den motordrivna grästrimmern, då gav han upp o gick in till matte trimmern väsnas väl för mycket.

I morgon blir det gubbagolf igen start kl. 09:42, vilket är Ok, ska försöka göra en riktigt bra runda o hoppas på uppehållsväder.

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s