18 juni Romantisk sommar

Romantisk sommar, ja vädermässigt har det väl varit OK om än lite kyliga vindar.

Hur romantiken är hos Skäggdoppingarna vet jag inte, men nu har de byggt ytterligare en bobale som ligger något utanför bale nr 2. Det är bale 2 som används, en av de vuxna ligger i bobalen och en vakar utanför, alldeles vid balens kant. Har de övergivit bale ett för att börja på nytt? Eller har de börjat på en ny kull, men i så fall, var är de gamla ungarna, har de blivit tagna av storgäddan eller? Luftburna fiender tror jag inte på för då dyker de med ev. ungar på ryggen. I alla fall  så ser de romantiskt ut med en i balen o en som passar upp utanör balen.
Om detta är romantik vet jag inte men de bryr sig om varandra o de är romantiskt.

Romantiskt har det varit på TV, kvällens underhållning från Sthlms Konserthus, var verkligen romantiskt. Eller är det jag som är blödig, stora starka karlen behöver en näsduk för näsan o en för ögonen eller har jag fått någon ögonåkomma, hur som haver jag tyckte det var väldigt bra o romantiskt.

Nytta, det är svårt att hinna med att vara nyttig som pensionär.
Gick upp extra tidigt idag eftersom min kära hustru fyller år. Arrangerar bricka med champagne (nåja mousserande vin), o ett litet presentpaket, dags för väckning o lite skönsång från min sida, ”Med en enkel tulipan o.s.v” väcktes hustrun brutalt men bestämt. Hon blev i alla fall glad o jag behövde näsduk för ögonen igen, konstig ögonåkomma, men det går väl över. Skönsång skulle det vara, men jag hade ju av förklarliga skäl inte hunnit sjungit upp mig, så det blev lite kraxigt, men det var välment.

Förbereda för midsommar om nån vecka eller så. Till Sävsjö, där fiskbilen finns, alla fredagar för att köpa färsk lax som skall frysas in och sedan tinas för att gravas. Fanns ingen lax, hem till Vrigstad o Jotos vår livsmedelsaffär, de hade fryst Stillahavslax, viltfångad, f-n trot allla var ungefär lika stora, runt 1 till 1½ kg. Men hustrun tvekar, laxen är för tunn, svårt att grava. Anders chefen för Jotos säger, att de får hem färsk lax på måndag. Det borde klara sig frysa in tina o grava en vecka borde räcka, måste man ha gravad lax till midsommar, dum fråga, självklart, vad har man annars midsommar till, matjesill blä.

Började  lägga plåten på andra takhalvan på friggeboden, skruvade fast två plåtar, men vid tredje plåten av tio så la skruvdragaren av, de ska visst laddas efter användning, även reserven var urladdad klarade två skruv. Kan man köpa något som gör att man kommer ihåg att sätta saker o ting på laddning?

Fram med gräsklipparen, gräsmattan, ska klippas, konstigt vad högt gräset blir efter gödsling, regn o lite värme, men de fixar vi med gräsklippparen. Bensin, visst fasen det skulle ha köpts i veckan, iväg till Sportringen o köper akrylatbensin, 149 spänn för 5 liter, o så gnäller man för 95 oktanig bensin för 13 kr litern, men OK 5 l akrylatbensin räcker hela säsongen, dessutom är man miljömedveten o det dövar lite, fast bara lite.

Ja mycket mer blev inte gjort fast hundarna tar sin tid, vi går minst 4 ggr per dag. Chip kämpar på bra med sina tre ben men han orkar ju inte så långt så jag lämnar honom hemma, efter en anpassad runda, o fortsätter med Frida. Men även Frida tycker att det räcker med en kort runda, men accepterar en fortsättning, som behövs för att rätta till, hennes o min figur.

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s