23 juni Vardag och kanske är det sommaren

Vädret har ju varit ganska hyfsat sol för det mesta men ganska många regnskurar, blåsigt o ingen direkt värme. I måndags spelade jag gubbagolf och var glad för att jag spelade i långbyxor istället för kortbyxor för det var ganska kyligt. Jag har varit gnällig på vädret men det är kanske det här sommarvädret vi får nöja oss med. Det jag saknar är dom varma sommarkvällarna då man kan grilla o sitta ute o äta.
Jag tillhör gruppen ”våga vägra tak” på altanen. Hoppas jag slipper tänka om, men …

Apropå golf så var vi o tittade på slutfasen av damernas seriegolf, damer o damer, medelåldern var väl runt 20 o många av deltagarna var tonåringar. Det var alltså elitdamer vi var o tittade på, vi följde Jönköpings lag eftersom vårt barnbarn Cajsa spelade i laget. Det var riktigt roligt o se Cajsa tävlingsspela o se vilken säkerhet hon utstrålade,
5 över par blev resultatet, mycket bra på den svåra Skogsbanan på Hooks GK.

Efter golfen fortsatte jag med taket på Friggeboden fick bryta för regn när det bara var en plåt kvar att lägga surt.
Men det var kanske lika bra det, för igår när jag skulle lägga plåten visade det sig att jag klippt fel sida, typiskt mig, fort men fel. Bara att köpa ny plåt o nu är den på plats, nockplåten räckte med fyra längder.

Idag har jag monterat vindskivor o vindplåt på ena gaveln, fick trixa lite men det blev riktigt bra. Så nu är det bara en gavel kvar o sedan ska det målas.

Hundar påfordrar uppmärksamhet lite då och då, vilket gör att man får bryta o ta en välbehövlig paus från Friggeboden.
Chip har kämpat på  skuttat fram på sina tre ben, jag går inga långa sträckor med honom, trots det så lägger han sig ner o vill vila o det är klart det får han. Vi går i ett lungt nosartempo, Frida o Chip måste ju bara kolla alla dofter  trots det blir Chip trött. De senaste kvällarna har han inte velat följa med på kisserundan utan kissat o sedan gått in igen.
Nu i kväll ville han inte ens ut o kissa, i och för sig så har han varit ute hela dagen mer eller mindre o kollat mitt arbete med vindskivorna. Han är en riktig kompis och håller sig i närheten av mig. Kollar vart jag går o följer efter om jag går runt hörnet.

Elsa har bevakat datorn idag dels för att kolla hur långt Asse o Jonas har kommit. Nu har de gått över till Engelska sidan o har väl nåt dygn kvar till Portsmouth, där Philip ska mönstra på, för överfärden till La Rochelle i Frankrike.
Dels har hon kollat hur det går för Cajsa o Lisa på en Skandia tour riks tävling i Askersund, det har varit spännande att följa för Cajsa har spelat riktigt riktigt bra o delade ledningen efter 18 hål med 2 under par, andra rundan gick lika bra -2, totalt -4 och 140 slag o ensam ledning inför morgondagens avslutande 18 hål. Vi hoppas verkligen att hon kan upprepa sitt fina spel. Lisa hade en kämpig första runda men spelade upp sig till en 7:de plats.
Vi håller tummarna för våra duktiga golfare

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s