28 juni , Sommaren har kommit

Vädret har varit fint sedan några dagar före midsommar. Varmt med en liten kylig vind som gjort att det vrit skönt att spela golf. Jag hade ju ett läkarbesök inbokat till den 24:e o sådana viktiga händelser får man inte missa. Vi bestämde oss på tisdag kväll för att åka till Töreboda Golfklubb o fira midsommar i vår husvagn, men läkarbesöket på torsdag, Ok vi gör vagnen i ordning på onsdag o går upp extra tidigt(06.00) på torsdag o tar vagnen med oss, o så blev det.

Hundarna hade svårt o förstå vad fasen man skulle ut o göra så tidigt på morgonen men Ok husse har ju lite konstiga ideer, för igår packade han in en massa grejer i husvagnen o vi(vovvarna) trodde att vi skulle åka någonstans o de är ju kul så vi la oss i husvagnen, men icke vi blev ivägkörda för att sova inomhus, konstigt.

Men i alla fall upp i ottan o ut för att göra det hundar gör d.v.s. sånt som husse sparar på i alla fall så plockar han upp det i en påse o lägger i några konstiga tunnor, här o var o ibland hemma. Undrar vad han gör med påsarna sen.

Töreboda golfklubb var ju kul, vad många trevliga människor att hälsa på, o som bjöd på diverse godis o kel.

Frida var konstig hon bara sprang in bland buskar o snår o kom ut med små vita bollar som husse fick. Det var bra för sedan så fick vi båda godis.

Nu är vi hemma igen o husse tog oss med till badet, vi fick gå i men ingen pinn kastning så Frida jagade bubblor o jag kylde magen sköönt. Det är kul att studera hundarna Frida gick ner lite värdigt som det anstår en dam slog fram några luftbubblor som bets sönder o sedan upp på land för att kolla om någon slängt nåt godis i buskarna. Chip forsar uti vattnet o vänder sig om för att koll pinnarna som husse förväntas kasta. Men skåda blicken o minen på Chip när han märker att husse inte tänker kasta några pinnar kl var runt åtta på kvällen. Men Chips fann sig o sjönk sakta ner i vattnet med en suck av välbehag o sedan ny koll på husse, nä inga pinnar, återigen ett sakta dopp o en uck av välbehag. De hade ju varit väldigt varmt 25-27 gr. när vi kom hem, så vovvarna behövde svalka sig lite.

I Töreboda spelade vi med Bengt Nilsson vår gamle vän. Han spelar väldigt bra trots att han opererat bägge höfterna, slår långt o rakt, imponerande. Som tur är så har han lite dåliga nerver o duffar inspel o missar puttar. Slutresultatet blev trots allt ganska jämt, min blygsamhet hindrar mig från att tala om vem som vann o med vilket resultat. Vi bjöd Bengt på grillat o en liten whisky o fram på småtimmarna, nåja halv elvatiden så kom färdtjänsten d.v.s. hans sonhustru o hämtade honom. Det var en trevliga kväll nästan som i gamla goda tider. Barbro (Bengts fru) är ju tyvärr oförmögen att vara med o det syns att Bengt saknar det.

Midsommarafton blev det ingen golf men väl långbord på traditionellt vis med sill nubbe o nubbevisor med goda vänner från Uddevalla Kent o Sonja, Maggan o Arne o så Göteborgarna Gun o Bo.

En midsommar som går till historien som en av de vädermässigt bästa genom tiderna.

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s