7 juli Sommaren fortsätter

Vi har nu haft härligt sommarväder under en period, så nu ska vi inte klaga längre utan njuta av sommarens alla fröjder.
Lördag var det kanske väl, varmt så vi satte värmepumpen på AC o kylning. Vi hade c:a28 gr. i huset det var behövligt, jag satte temperaturen på 22 gr. men hustru E. sänkte till 18 gr. På morgonen var det lite kallt om man så säger, så jag öppnade dörrar o fönster för att släppa in lite värme, samt återställde temperaturen till 22 gr. Trots det så upplevde vi det ganska kallt inomhus, när vi kom hem måndag kväll.

Till sommarfröjder hör väl att bada i öppet vatten d.v.s. sjö eller hav. Själv vill jag härmed meddela att jag tillsammans med vovvarna haver badet i öppet vatten, Slättsjön Vrigstad, den är inte stor, tar c:a 55 minuter att gå runt i lungt tempo. Jag har visseligen avverkat rundan på c:a 45 minuter men då hade jag hjälp av ett gäng eller flock ungdjur, kalvar, som nyfiket undrade vad jag gjorde i deras hage, jag hade ingen lust att förklara utan la på en rem om så säger  o vips tio minuter kortare, hagen är inte stor, som tur är.

Till fröjderna hör ockå att inmundiga Svenska jordgubbar som smakar som Jordgubbar ska smaka med mjölk o socker, mums.
Det har vi haft som efterrätt ett antal måltider nu, måste ju skryta lite, men gott är det.

Vovvarna d.v.s. Chips o Frida är hur kompis som helst utom när det gäller att dela godsaker, då är det rättvisa som gäller. Jaga katt, då hjäps man åt. Jaga pinnar o bollar det får Chip sköta om, sånt gör inte äldre damer tycker Frida.

Vi hade kiosken på golfbanan i måndags med lite kunder, följden blev, att jag tog promenader med vovvarna. Det blev kanske för mycket för Chip för igår på kvällsrundan så ville han inte gå han la sig ner efter c:a 300 m, efter en stunds vila ville jag gå vidare men då la sig Chip igen. I morse ville han inte följa med alls. Men nu på kvällen var det Chip som tog kommandot o rundan som var en normal morgonrunda gick i raskt tempo som Chip styrde, kanske hade han haft ont någonstans, men nu verkar allt normalt.
Möjligen var han igår lite kantigare i bakdelsaktionen än normalt. Men som sagt ikväll var det gamla vanliga Chip.

Värre är det med Skäggdoppingarna har enbart sett en fågel i boet, den andra har varit helt osynlig sedan någon vecka. Idag på morgonen tyckte jag att det var en And som låg i Skäggdoppingarnas bo, måste ta med en kikare o kolla i morgon.

Golf, köpte nya klubbor igår, de verkar väldigt förlåtande o går kanske 10 m längre (inbillning?), känns i alla fall bra. Klubborna är av typen hybrid d.v.s. de ser som ”metal woods” hela vägen ända ner till sandwedge. Jag var lite skeptisk till SW klubban, men den tycks fungera bra, hade 2 bunkerbesök med bra resultat. Äntligen vågar jag avända ”järnklubba” även på inspel från 110 till 135 m. Vi får väl se hur fortsättningen blir.

Friggeboden börjar få färg på sig, nu har jag målat mer än hälften plus fönsterfoder. Målar med Faluröd, slamfärg, billig o lätt att måla med. Panelen var inte spikad fullt ut utan jag fick komlettera en hel del, översta raden.

Vi har avnjutit en härlig middag med kokt lax o en god sås o ett gott vin, bag in box, Casa Patronales, Chile, Gott.

Som en hyllning till långseglarna Asse o Jonas (Chips riktiga matte o husse) har vi även avnjutigt ett Rosevin från Val de Loire, det var också gott men då som aperitifvin.

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s