13 juli Äntligen regn

Trodde aldrig att jag skulle skriva en sådan rubrik, men visst är den befogad.

Fick idag åka in till Jönköping för akutbesök hos en jourtandläkare, min egen hade semester, tur att det finns jourvikarier. Han, för det var en kille,lagade min sönderbitna tand, på ett förtjänstfullt sätt.
Nu kan jag tugga, äta o dricka utan problem, problemet var tungan som skavde mot en vass kant, ja ni som läser bloggen förstår precis, hoppas jag.
Vädret det var ju väldigt varmt, biltermometern visade plus 30 gr. o det märktes när man klev ut ur den behagligt tempererade bilen, det var som att kliva in i en bastu, med fuktig värme. Man anade att åska var på väg.
Mycket riktigt när vi efter tandläkarbesök åkte till en djuraffär för att handla hundmat så såg vi ett blåsvart moln torna upp sig. Förhoppningen var att vi skulle hinna in i butiken innan regnet, men tji fick vi, åskskuren startade när vi hade ett hundratal m kvar, åskskurar är väldigt blöta kan jag tala om.
Vi träffade Katarina en gammal kompis till flickorna från ryttartiden och pratade bort en stund medan regnet avtog något.

Det regnade mer normalt hela vägen hem till Vrigstad o min förhoppning var att det skulle ha regnat även där hemma. Det hade det gjort, och nu i kväll så hade det kommit 10 mm, vilket var behövligt. Fläskpannkaka som kombinerad lunchmiddag är heller inte fy skam.

Vovvarna fick sig en promenad till hundviken för ett välbehövligt dopp. Air Condtion står på 23 gr. vilket verkar ganska lagom o inte allt för dyrt att hålla, så vi har behagligt klimat i bottenvåningen, övre planet är oliiidliigt varmt, svetten bara rinner när man sitter vid datorn.
Har inte varit inne på mailen på några dar, 387 olästa mail varav 385 var SPAM, jag blir så sur, va är det för idioter som sysslar med sånt? Har visserligen Mozillas antispam program som rensar kvickt, men ändå, fy fan (förlåt uttrycket).

Något nyttigt har jag inte gjort idag, annat än skrivit denna blogg och betalat en del räkningar. I morgon hoppas jag kunna jobba på Lillstugan (Friggeboden) kärt barn har många namn.

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till 13 juli Äntligen regn

  1. Janne skriver:

    Tjusigt och intressant!
    Vi ser fram mot nästa rapport från Vrigstad!

    /Janne och Eva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s