17 juli Philip 19 år

Igår 16/7 kom Philip o Emma för att fira weekend hos mormor o morfar. De hade aviserat ankomst 17 juli men eftersom Philip fyller år den 17:de så ville vi att de skulle komma den 16:de, så att vi kunde fira på sedvanligt Svanbergs sätt, d.v.s. väckning med champagne o tårta och presenter. Så blev det vi hade visserligen inte sjungit upp oss men med hjälp av Emma Philips fästmö så blev det ganska njutbart tror jag.

Vädret var inte det bästa dt var regn o åska hela förmiddagen så vi fick hålla oss hemma, funderade ett tag på hur roar man tonåringar Fia med knuff, Monopol eller nåt annat spel men det visade sig att det var inga problem kära ungdomar i övre tonåren roar sig med varandra.

Det roligaste var nog att se Chips reaktion när lillhusse kom var rörande, Chips svans höll på att gå av o Philip satt på garageuppfarten o klappade om sin kelgris jag vet inte vem som var gladast,men rörande var det.

Vi avnjöt en middag med lax ugnsbakad på saltbädd o mormor E:s goda sås, smaskens som Phiip uttryckte sig.

Film på TV o god natt, morgonen efter firade vi Philip som berättats i inledningen, tyvärr för lite skumpa enl. morfar men lagom enl. övriga.

Hustru E. tyckte det var konstigt att det rann vatten från taket på entreverandan o ville att vi skulle kolla det. Upptäckte att det var en kondensvatten slamg från ir Condition systemet som var lagd rakt ut i undertaket o det rann duktigt med vatten. OK en blomkruka mod. större stod under o på så vis hade vi ju automtbevattning så länge värmepumpen stod på AC läge, vilket var behövligt eftersom det var väldigt varmt ute. Inne hade vi behagliga 23 gr.

E ville inte ha vattnet så där så Philip o jag la om ledningen så den nu går rakt ut i hörnan utan att skada något. Det är ju bara i kylläge som kondensvatten kommer den vägen. Berättade det hela för Marianne o de hade haft problem med vatten inne i väggen, för där hade montören struntat i kondensledningen. Alla med värmepump som har AC läge varnas härmed kolla att det finns en dräneringsslang från onnerdelen o att den mynnar fritt.

Lördagkväll kom delar av fam. Persson d .v.s.Mirran, Peter o Sara, övriga var på middag med serielaget i golf.

Vi bjöd på drink o tilltugg o minglade allmänt. Peter o jag försökte smita undan för att se The Open en golftävling, men det var inte så populärt, så vi startade grillen o fixade hamburgare de blev jättegoda.

Friggeboden inspekterades av både Philip o Peter o befanns var Ok. Jag håller på att måla o under takbrämet är det svårt, o även plankan där hängrännan år monterad är svår åtkomlig så Phiip hjälpte mig att demontera hängrännan,så nu ska det målas.

Vid målning är ju förberedelserna viktiga, därför har jag demonterat hängrännor o stuprör och vindskivor för att undvika kladd o spill på vindskiveplåt o avvattningssytemen i svart plåt.

Allt som allt så har helgen varit vädigt trevlig med besöket, av Philip o Emma hoppas de återkommer.

Nu ska vi egentligen ha semester men, pensionärer har ju ingen semester, men det struntar vi i vi tar semester i alla fall. Antingen till östkustem eller till inlandet, vi ska vara i Töreboda första helgen i augusti, men i övrigt inget spikat. Broder Göran med hustru Birgitta ska segla söderut mot Öland, därför har vi funderat på att campa på ösrkusten men det verkar svårt att samordna ska ta ett snack med Göran i morgon , så får vi se.

Skäggdoppingrapport, har nu sett en ensam Skäggdopping, kvar står problemet, var är den andra och har de fått några ungar?
Skäggdoppingshane o hona ser likadan ut så jag kan inte avgöra om det är hanen eller honan som är kvar. Ska hålla koll.

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till 17 juli Philip 19 år

  1. Bibban skriver:

    Himla tur att man inte har hus längre. Fast nog hade det behövts en AC den här sommaren. Alldeles särskilt i bilen där elhissarna har hängt sig – jag gör snart detsamma om jag inte får ordning på dem. Nää, som sagt – någon AC i bilen har jag inte men jag brukar använda mig av TD istället. Men nu går ju inte det heller när fönstren sitter fast… TD? Tvärdrag förstås!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s