21 juli Skön sommar

Vädret? ja det har väl varit bra, nu börjar man bli som spanjorer, de har inget intresse av vädret, det är ju alltid bra, deras väderrapporter i TV går på noll-tid. Skönt i alla fall med en sommar som är som en sommar ska vara.

Gick medFrida en liten annorlunda väg och gick in på en överväxt väg troligen den gamla vägsträckan, för att kolla om det möjligen kommit upp någon kantarell, vi har ju trots allt fått totalt 20 mm regn, men inga kantareller men smultron. Jag hade inget att plocka i hundbajspåsar är väl inte så bra emballage för smultron o inga grässtrån som man hade förr. Får plocka en annan dag, fast då brukar nån annan ha plockat dem. Konstigt, alltså måste det finnas ”nån annan” men alla burkar, mosbrickor o pappersnäsdukar dom plockas inte av ”nån annan” vad jag kan se. Men mina kantareller o smultron de plockas min sann, konstigt.

Hundarna har fått bada varje dag, problemet är att de blir ju aldrig riktigt torra, men vad gör man  i värmen o hundarna tycker det är kul.
Frida hade fått kli, så jag gav henne ett riktigt bad i duschen med mjällshampo, fin blev hon men fortfarande kli vid öronen, där var problemet en ny omgång med shampo och enbart öronen så får vi se om det bli bra.
Chip hade lite problem med eksem i ljumsken men det försvann med hjälp av ett spray, vi fick från Asse.

Om Skäggdoppingen inget nytt.

Lillstugan eller Friggeboden har nu fått färg, vitt på knutarna o takfotsbrädan o rött på väggarna o takbrämet, plus på en hel del andra ställen, golvet t.ex och stupröret som var nermonterat, konstigt vad det stänker. Hustru E var inte nådig när hon såg allt stänk, men nu är det borttaget, det är fördelen med slamfärger det är lätt (nåja) att tvätta bort.
Dörren har fått Dalablå färg, så det ser riktigt prydligt ut, jag ska lägga ut en bild, så snart jag lärt mig hur.

Hustru E har köpt ny mobil o hon lär sig nya funktioner i morse kom det en alarmsignal, lite oväntat, men det var lika bra att gå upp. När jag hade gått rundan med hundarna så var klockan bara 10.10 o det är då jag brukar gå ut. Konstigt vad man hinner mycket när man går upp tidigt. Ska kanske göra det till en vana, ska fundera på det iaf (iaf = i alla fall har jag lärt mig av barnens SMS o chatt) de har en massa bra förkortningar som alla tycks begripa. Skulle vara bra att ha dess nedtecknade, har någon det?

Övrigt, blommorna har fått vatten o nu är det bara bilen som borde tvättas både in o utvändigt. Fantastiskt hur mycket en halv 3 dl pärontetra rymmer, när man klämmer, lite för hårt så sprutar saften ut över förarsäte o reglage, därför ska bilen tvättas även invändigt.

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s