24 juli; Sommaren bara försvann, suck …

Vi åkte till Figeholm, Ja Figeholm, av alla ställen på jorden. Figeholm ligger norr om Oskarshamn, de enda jag vet om Figeholm är att där finns en CC Camping, granne med en konferensanläggning som har en 9 håls golfbana, vilket passar oss gamlingar bra. Dessutom finns en gästhamn inne i Figeholm. Vi har nu också lärt oss att där finns också en Pizzeria La Dolce Vita.

Som sagt vi åkte till Figeholm på torsdagen för att träffa broder G som seglat ner från Sthlm tillsammans med några goda vänner, Christer o Nina. Vi startade hemma med bra sommarväder c:a 22 gr. varmt o anlände till Figeholm där temperaturen var runt 28 gr. inte helt fel. Vi hade telefonkontakt med broder G o besökte dem i gästhamnen. Vi beslöt oss för att grilla tillsammans i gästhamnen.
Hemma på campingen tänkte jag duscha, men hallå, vad då, det finns ju ett helt hav mycket närmare än duschen, så på med badbrallor o ner i havet, när första chocken lagt sig var det riktigt skönt, temperaturen var inte lika hög som hemma i Slättsjön, men skönt var det.
Det syntes nog på mig för även hustru E beslöt sig för ett dopp o det är nog några år sedan hon badade utomhus. Jag trodde baddräkten hade gått sönder för hon var i vattnet väldigt länge, men hon såg ju ut att njuta o till o med uppmuntrade några bleka tonåringar att doppa sig för det är så sköönt.
Vi åkte till gästhamnen, Christer skötte grillandet o vi åt middag och hade det riktigt mysigt så fint, kan det bara vara en svensk sommarkväll.

Fredag skulle vi spela golf o brodern med sällskap skulle segla vidare söderut. Men det regnade o regnade så fram på eftermiddagen bestämde vi tillsammans med broder G att vi skulle äta middag på Restaurang La Dolce Vita, det låter något det, det var en Pizzeria men väldigt fin o de hade nog en av sina bästa kvällar för gästhamnen var knökafull så båtgäster o folk från campingen kom för att äta ute, d.v.s. på restaurang, man äter ute fast man är inne Ibland är svenskan knepig, men så är det.
Jag beställde Pizza för tredje gången i mitt liv o det bara bekräftade vad jag alltid tyckt en kletig brödbit med brända kanter o nån konstig fyllning, i mitt fall Pizza BK Bore, som var en hyllning till traktens bandylag?? Bandy i Oskarshamn på ostkusten?? Pizzan bestod av oxfile, bearnaisesås o sparris, smaken var väl ok, men konsistensen, pizza näe.

Golf då, ja vi får väl spela på lördag då, men nej det regnade så vi bestämde oss för att åka hem, husvagn o regn o två hundar är ingen bra kombination.
Vi kom iväg vid halv tolvtiden o lät Agda, vår GPS, ta över väginstruktioner, i Målilla svängde vi av för få något i magen. Det blev en grillkiosk som var helt fullsatt så vi tog en mosbricka med en bamsekorv o åt i bilen, det var nog den sämsta mosbricka jag ätit, moset var utspätt o väldigt smaklöst, det var väl oväntat många gäster men korven var ok.

Vi fortsatte Agda sa något om rondellen men, jag tog inte till mig det, det straffade sig för efter en stund så såg vi att vi var på väg till Hultsfred (där dom skulle haft festival) Agda tjatade gör en U sväng om möjligt gör en Usväng. Till slut kunde vi köra in till en avfallshanteringsanläggning (soptipp sa man förr) där kunde vi vända. Ner till korvmojen igen o in på rätta vägen. Regnet skvalade ner hela vägen, o hemma när husvagnen skulle parkeras o tömmas på nödvändiga saker som måste in, som t.ex mat o annat.

Hundarna tittade förväntansfullt o viftade på svansarna de ville ut o kolla dofterna om det hade hänt något. På med regnställ o ut med doggisarna faktiskt skönt det med, regn är inga problem om man är rätt klädd. Vi behövde regn för det har varit så torrt. Så regn Ok, men varför just nu?

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s