28 juli, fin sommardag

Man ska inte klaga det har varit en fin dag. Regnet började man ana ana vid 4-5 tiden på eftermiddagen lite fuktigare i luften. Men startade först framåt 7-8 tiden på kvällen.

Morgonpromenaden med vovvarna gick till västsidan på Slättsjön, där det finns en liten vik, lagom för vovvarna att bada i. Chip märkte ganska snabbt vart vi var på väg och drog snabbt iväg, i sin galopp. Frida vaknade väl först när vi kom fram. Sjön låg helt blank det vattrades lite grann en bit ut, men en underbart fin morgon, med trevligt sällskap i lurarna, vad kan man mer begära.
Hem och lämnade av Chip som inte orkar gå så långt och fortsatt promenad med Frida, den här gången tog vi vägen genom skogen bakom Sions berg hemåt för att få lite svalka. Kollade på blåbären och det verkar bli ett bra år men de är inte riktigt färdiga än.

Hemma så packade vi in golfgrejorna i bilen o kollade bokningsläget  på Hooks GK, där var nästan fullt p.g.a en Skandia Tour ungdomstävling, så jag kollade in Götaström och bokade tid till kl 13.00 lagom för att kunna äta lunch före start. Vi åt en Piccata Milanese med stekt potatis för riset var slut, det hade kommit en turistbuss med spanjorer, utan förvarning. För min del var det helt OK .

Golf är konstigt, det är väl därför man håller på, första nio hålen tyckte jag att jag spelade bra men fick inte ihop resultatet, så efter nio ledde hustru E med 4 poäng o det är jag inte van vid. Efter kaffepaus blev det bättre o helt plötsligt började allt fungera, fina slag bra närspel o puttarna gick i. Behövde en birdie på 18:de för vinst, men birdieputten slank retligt förbi o det blev ett lätt par. Hustru E kontrollerade resultatet och vi var lika, det var ju bra, så vi bjöd varandra på kaffe med glass innan hemfärden. Ja bjöd varandra var väll att ta i för E fick stå för hela kalaset eftersom bankomaten inte kunde läsa mitt kort.

Vovvarna behövde gå ut och vi tog en liten promenad så att de fick göra ifrån sig, vi träffade Bosse en av Fridas kompisar och slog följe med dem uppmot fotbollsplanen, där kom en för mig ny hund men det var en av Bosses bästisar, en miniatyr av en gråhund, det var en korsning mellan gråhund och drever. Bosse och spetsen lekte precis som Frida o Chip brukade leka o det syntes på Chip att han gärna ville vara med, men han hann inte med i svängarna så han gav upp och la sig för att vila. Frida hade lagt sig till ro o lät ungdomarna rasa av sig. Det var rätt kul att se hur hundarna snabbt lärde känna varann o inga problem med fyra hundar som nosade o undersökte varandra.

Ja mycket mer var det inte att skriva om idag.

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s