2 Augusti, ny månad men fortfarande sommar

Jag måste ha blivit fixerad på sommar, det är helt enkelt så att jag älskar sommaren med sol o värme, samt en och annan regnskur, det ska vara lagom. Inte för varmt och inte för mycket regn.
Juli har ju bjudit både på rekordvärme o stundtals mycket regn, onödigt varmt och onödigt mycket regn, men så är väl den svenska sommaren när den är som bäst.
Vi behöver massor med regn men inte här, där vi bor, utan uppe i Norrlands fjällvärd, där vi har våra vattenmagasin för vattenkraftverken. Nu varnar man för att det regnat för lite och vill att vi ska binda priset. Är det verkligen någon som tror att det blir billigare i längden, vem tror du är bäst på att förutse elpriser? Nej inte du o jag, utan kraftbolagen som ökar sin förtjänst på vår bekostnad, se bara på deras bokslut.

Nej nu blir jag gnällig igen, elpriserna ska jag ju gnälla på i vinter, inte nu, men vi alla kan ju samlas i bön eller regndans (beroende på vad man tror på) o önska mer regn i Norrlands fjälltrakter, ursäkta nu alla som råkar bo där uppe att vi är så egoistiska.

Nej nu till något roligare i helgen har jag spelat Tre generations tävling i golf, jättekul. Marianne ringde o frågade om jag ville spela med henne o Lisa. Vilken fråga, så klart jag ville, lite nervöst, jag insåg att jag var den svaga länken, men med lite tur o högt handicap så kanske jag kan bidra med något.
Tävlingsformen var poängbogey o de två bästa resultaten i laget räknades. Vi var två lag i varje boll, vilket innebar att 6 st spelade, så det tog lite tid, men vad då, det var jättekul. Lisa fick ihop 36 poäng vilket är kanonbra med tanke på hennes låga handicap 2,7 tror jag. Marianne var primus motor o fick ihop hela 39 poäng, trots något streckat hål. själv fick jag bidra med några trepoängare o kanske en och annan 2 poängare, vi fick ihop totalt 81 poäng och kom på 9:de plats och fick hämta pris. Som sagt jättekul. Vädret var Ok med lite regn men vad gör det, när man har trevligt.
Tur att jag gick från gul tee så jag slapp direkt jämförelse med Lisa o Marianne i slaglängd, för då hade jag väl blivit helt knäckt. Lisa slår väldigt långt o Marianne har också bra längd. Jag tror hon slår längre än jag men nu kunde vi ju inte jämföra, som tur var för mig.
Som sagt en kul tävling, äldste deltagaren en dam på 86 vårar och yngste, en kille på 8 vårar.  Någon föreslog att man skulle starta en 4 generationstävling, Lisa som är kvicktänkt sa att det bästa är att lära farmor Silva (94) för om man ska vänta på barnbarnsbarn så kan det ta tid, plus osäkerhet om de vill börja spela golf. Så jag säger heja mamma, börja träna golf.

Mera golf i dag har jag spelat seniorgolf på Hook varmt o gott o en del regn inte så farligt men man fick använda både paraply o regnkläder. Jag håller mig på runt 100 slag brutto denna gång 99, men med lite skärpa ska jag kunna kapa åtminstone 10 slag. Idag var drivern snäll o gick riktigt bra, hoppas det håller i sig.Missade kortputtar, sneda slag som beror på fel uppställning, ja det finns en del att förbättra o det brukar bli riktigt bra sept. okt. lagom tills dess man ställer in klubborna för vintern.
Mina nya klubbor är kanon jag är helnöjd, nu har jag lärt mig at 4-5 är hybrider, 6-7 är bredsulade och de andra bredsulade med urgröpt? (cavity body). Ja nåt är det det är inte så noga huvudsaken är att de funkar o det gör de riktigt bra.

Vovvarna har fått ny skyddsklädsel i baksätet o invigde den, då de ficl följa med till affären, sedan svängde vi in till dagiset o där fick vovvarna gå ut o så gick vi genom skogen hem. Chip tyckte det var jätte kul o drig iväg några gånger efter något, som bara han vet vad det var. Han hoppade jättefint över ett träd som spärrade stigen, inga problem alls.
Han är klok i morse när vi skulle ut o gå konstaterade han att det regnar ju, så gå ni, så väntar jag tills det slutat regna, o så blev det.

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till 2 Augusti, ny månad men fortfarande sommar

  1. lisa skriver:

    Tre generations tävlingen var kanon! Tack morfar för att vi kunde spela 🙂 och det gick ju riktigt bra för oss ändå, fick ju massa fina priser!

    Har du pratat med farmor Silva och frågat om hon är intresserad av att börja spela lite? 😉

    Hälsa mormor och ha det så bra ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s