4:e Augusti en vanlig sommardag

Måste tala om att jag justerade datumet på min förra bloggsida från 1:a till 2:a augusti.

Idag 4:de är det en typisk svensk sommardag, blå himmel, lite moln en lätt vind lite kylig.
Dagen börjar som vanligt med rastning av vovvarna Chip o Frida, den här gången gick vi till en närbelägen badvik
Vattenståndet ha stigit med c: 50 – 60 cm, vilket innebar att den lilla strandremsan var översvämmad, så för vovvarna blev det direkt tvärdjupt, Chip först i som vanligt blev något konfunderad när det inte fanns någon botten, det blev lite plaskigt innan han kom underfund med att man måste simma. Frida lite mer försiktig gled ner med framfötterna men hon bottnade inte heller så det blev till att simma lite. Hon föredrar att gå lungt o tilla plaska upp en vattenbubblor som sen ska bitas sönder, så beter sig en dam av hundvärlden, simma efter pinnar o sånt tjavs det får Chips sköta.
Efter att kastat pinnar ett antal ggr så fick det vara nog, Chip gick lite motvilligt upp ur sjön, kom till mig o skakade av sig överflödet så var också jag duschad.
Hem o lämnade av Chip o fortsatte med Frida, vid ”Kaanans berg” kom en granne o frågade om jag fortfarande sökte trädgårdsplattor, han hade ett tio tal över, 60X60 cm, m.a.o. ganska tunga. Jag lovade återkomma, plattorna passar inte på framsidan, där jag vill snygga till entren, som nu har röda Z formade stenar, vilket inte passar in.
Däremot har vi en gammal rabatt mellan huset o garaget, där inget växer utom ogräs, Frida gräver gropar o skitar ner sig så den vill jag gärna lägga igen o där skulle de här stora plattorna passa perfekt. Det får bli en affär om inte priset är för högt men han är nog nöjd bara med att bli av med dem, vi får se.

Det finns alltid något att göra, i Lillstugan har vi sopat upp en massa skruvhuvuden… ja skruvhuvud i singularis. Det får vi nog skylla på all snö i vinter, för dessa skr–huvudar (vad sjutton heter det i pluralis) visde sig komma från spikplåtarna i takstolarna, antingen hade snötyngden pressat så hårt att en del huvud hade separerat från själva skruven, kan också ha berott på att vi använde borrmaskin utan momentstopp när vi skruvade i skruvarna. Hur som haver hustru E ansåg att man måste sätt i nya skruvar så att inte huset rasar nästa vinter.
Det var alltså en arbetsuppgift som utfördes idag sedan gräsklippning o ett varv runt tomten med grästrimmern.

Dagen avslutas med korvgrillning och en tysk potatissallad, receptet taget från Morbergs grillbok, väldigt gott.
Fast inte lika gott som gårdagens Canned Chicken från samma bok.
Inledningen på det receptet gjorde mig nyfiken: Tag en 33 cl ölburk, drick ur hälften, hacka hål i burken (ovan ölnivån) preparera kycklingen enl. receptet. Pilla in div. färska kryddor i ölburken, träd kycklingen över burken. Ställ hela paketet i en pajform av aluminium, se till att värmen kommer från sidorna o inte rakt under pajformen, grilla under lock i en timme. Resultatet blir en knaperbrun kyckling som smakar fantastiskt gott, prova !!

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s