9 augusti, regnperiod

Perioden sedan förra bloggen 4 aug. åtminstone de sista 4 dagarna, skulle man kunna säga karakteriseras av ett väder som endast hundägare och golfare är ute i.

Nu är det ju så att jag är både ock, dess utom har jag varit med om tävlingsgolf i tre dagar. Det började med att jag fick en fråga om jag ville vara med i H75 laget och spela en serie tävling som idag, klart jag ville.
Eftersom det var en tid sedan jag spelat så bokade jag och Hustru E tid i Värnamo och gick en runda, vi spelade hyfsat från tee till green, men hade väldiga problem med puttningen. Kände att jag behövde träna mer, så jag anmälde mig till KM (klubbmästerskap) för H75 som skulle gå av stapeln under lördagen, det blir perfekt för då kan jag vila söndag o vara fit for fight på måndag för den viktiga serietävlingen. Anmälde mig och fick starttid 08.08 det innebar att jag måste gå upp 05.00 för att hinna, duscha, laga frukost o massäck, gå ut med hundarna o en halvtimmes bilfärd till golfbanan. Puh, men OK. Jag får ju träna.
När vi spelat klart o summerade resultatet var jag på 3:e plats eller näst sist hur man nu vill se på det, med 95 poäng, vilket var årsbästa hemma på Hook för mig.
Då säger någon när startar vi i morgon? I morgon? H75 KM spelas väl bara med en runda menade jag. Nej då det skulle spelas även söndag denna gång med start 08.00 Hjälp.
Ja ja det var inget annat o göra än att ställa upp, man bryter ju inte en tävling.
Gudskelov måndag startar jag inte förrän kl 10.25 sovmorgon!
Hur det gick? Trea i KM och måndags tävlingen spelade jag kanonbra och slutade på brutto 84 slag, 14 över par eller 40 poäng, med det var jag bäst i vårt lag, kanske får jag spela fler serietävlingar. Vad lär man sig om detta, jo träning ger resultat.
Vädret under de tre golfdagarna var regnställ på och som sagt ett väder som bara hundägare o golfare går ut i. Fast egentligen inte så hemskt, när man väl är igång så är det ganska skönt eller hur, oss självplågare emellan.

När man kommer hem efter golfen så väntar två ivriga vovvar på husse o nu vill de gå ut o gå, på morgonen var de inte så ivriga . Nää husse, va ska vi göra ute så här dags? Men nu bestämmer husse o då är det bara att hänga med. Fast det blir bara en Chip runda d.v.s. även Frida går tacksamt in, när vi kommit hem för att normalt lämna av Chip o sedan fortsätta för både Frida o husse behöver promenera.

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till 9 augusti, regnperiod

  1. lisa skriver:

    heeej morfar, vilken dagbok du för här på bloggen, vad kul! Jag och mamma har det jätte bra här borta i det fina vädret 🙂 hoppas vädret håller i sig för er med så ni hinner spela lite golf innan hösten kommer allt för tidigt.

    Ha det toppen bra, du är bäst! puss & kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s