15:de Augusti

Ska man skriva blogg ska man skriva oftare än vad jag gör, 6 dagar emellan är lite för långt. Men vad då om det inte har hänt nåt särskilt, ska dock erkänna att jag var ganska trött efter KM och H75 golfen så onsdag var jag ganska trött och hade inte lust att göra någonting.
Torsdag började jag kvickna till och gjorde en massa saker som blivit liggande, vädret var gynnsamt så det gick att klippa gräs, röjde i garaget coh såg att hustruns golfklubbor såg ut som bättre begagnade jordbruksredskap. Fram med hink o borste o satte igång att göra rent dem, såg att greppen var väldigt slitna, behöver nog bytas. Kom ihåg att det någonstans fanns en kartong med grepp. Fann dem med hjälp av hustrun, bort med gamla greppet, hum, hur var det nu man gjorde, ringde o kollade med Peter, aha.
På med tejpen blöta med lacknafta, men f-n, vad det gick trögt. Kom på att det här var nog något för proffs. Eftersom vi hade ärende in till Jönköping så kollade jag med Peter om han var hemma och om han kunde hjälpa oss, jodå, kom bara.
Peter garva lite, jag hade glömt ta av skyddspapperet, undra på att det gick trögt. Peter satte igång men fann att greppen var för gamla, de hade torkat och mist sin spänst, precis som på gamla gubbar, men vad då gamla, de var ju bara sisådär 8 – 10 år gamla. Hum kanske äldre ändå.
Peter hade grepp på lager och fixade E:s klubbor. Tack Peter, det har du inte gjort för sista gången.
Klubborna fick vila över fredagen, då sysselsatte jag mig med att komma underfund med min nya mobiltelefon, den gamla hade pajat i kontakten för laddaren och handsfreen.
Den nya var också en Ericsson för att jag ville ha ett menyspråk som jag begrep, pyttsan det har visst hänt en del  på 5 år. Men iaf de går att ringa på den o ”messa” som ungarna säger MMS var värre iaf till E:s mobil, gick in på telias hemsida o laddade ner program.
Det skulle gå lätt som en plätt, haha, inte för mig. Så nu ska vi åka in till Jönköping igen och konsultera säljarna om hur man får in MMS funktionen i E:s Samsung mobil, min funkar faktiskt.
Man blir faktiskt en aning irriterad på elektroniska grejer som inte vill funka, jag är väl dum i huvudet, men bruksanvisningarna är nog skrivna för redan kunniga inte amatörer som jag.

Golf, blev det i alla fall, under lördagen, vi spelade Skogsbanan på Hook.
E. spelade väldigt bra från tee till närheten av green, där gick det åt en del slag men i stort bra spel, man måste spela oftare, för att få inspel o putt att funka. Min egen golf gick hyfsat o trots regnvarning så hade vi en skön runda (första 9 med sällskap av Elver en H75 kompis).

Söndag har varit hittills, en sån där småpysseldag och ett stort pyssel. Diskmaskinen hade en gummitätning, vid nederkanten av luckans insida mot diskrummet, som hade lossnat och låg  delvis utanför luckkanten. Det gör i princip inget men det kommer upp en massa skit inuti luckan och det är inte så bra i längden. Det var lite pyssligt och lite oaptitligt, ni anar inte vad skit som kan samlas där. Nu är det iaf fixat, hoppas det håller.

Vädret måste ju kommenteras, men vad ska man skriva ? I går var det fuktigt varmt, man blev svettig bara av att sitta.
Idag har vi väntat regn men än så länge inget (kl18.00). Däremot blir jag lurad att kånka på ett paraply, när vi skulle ut på middagsrundan så kände jag lite regnstänk så jag vände och tog med paraplyet. Paraply två hundar o bajspåse, som tur är så kan Chip gå utan koppel. Frida kom och och puffade på paraplyet och visade att hon kunde bära det, sickna snälla vovvar. Det blev en hyfsad promenad.

Asse ringde från Cascais Portugal o jag berättade om en Grill (gatukök) för hämtning, det var i princip ett hål i en vägg och där innanför hade de jättelika kolgrillar och grillade kyckling Piri Piri, väldigt kryddstarka, varning för extra piri piri. Vi hade köpt kyckling där för cirka 15 – 16 år sedan. Det fantastiga var att Asse tydligen hade hittat ett sådant ställe och köpt Piri Piri kyckling och att det var väldigt gott, enligt hennes kommentarer på facebook. FANTASTIGT efter så många år. Kul

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s