18 aug. Har hösten kommit ?

Ja, man skulle kunna tro att hösten redan kommit, i alla fall med tanke på vädret som varit. Blött, fuktigt inte kallt men ändå ingen värme 19 –  20 gr.

Bilen har fått ny vindruta och ny nummerskyltshållare fram.
Vindrutan fick ett stenskott slutet juni, detta hände sent på eftermiddagen och på morgonen efter så var det en stor spricka som växte efterhand.
Sens moral får du stenskott i vindrutan, laga så fort som möjligt går ej att vänta tills dagen efter.
Självrisken är ganska hög 30 % av kostnaden, runt 8000 kr, fast å andra sidan bör man väl kanske ändå byta vindruta, den blir ju blästrad av vägsand med tiden. Fast 2500 – 3000 kr  känns ju i plånboken.
Skylthållaren fram är sviter efter en kö krock, som jag väl får ta på mig själv, det var för ett par år sedan det hände. Har gått o retat mig på den trasiga hållaren men det har inte blivit av att byta, men nu är det fixat o det ser trevligare ut.

Verkstaden ville ha bilen över natten för att limmet för rutan skulle härda. Cykeln på hållare på dragkroken, cykelhjälm medförs. Lämnar bilen o fram med cykeln på med hjälmen. Har ni haft på cykelhjälm? Remmar som går kors o tvärs  men inte runt min haka, men till slut efter lite hmhm så kom den på. Satte av kom ut på cykelvägen som kommunen påpassligt byggt ända ut till verkstaden parallellt med rv 30. Hm det var nog lite för lite luft bak, kollade hemma på gräsmattan men grusvägen var nog hårdare, tllbaka till verkstaden och fick i lite mer luft i däcken och så iväg igen. 18 växlar det måste ju testas, på absolut lägsta trampade man som bara den men man kom ju ingen vart. På högsta ja då orkade man knappt trampa men i utförsbacken, j-drar vad det gick. Valde växel något mitt i  mellan o då gick det bättre, kom hem utan missöden. Peter svärsonen har hjälpt mig att byta trampa som gått av, han har nog fixat till en del annat också växlarna fubgerade helt perfekt o bromsarna var bra för de tog ordentligt samtidigt som de skrek så en hundägare o hund hoppade nästan över ett staket. Det var signal det, tack Peter.
Nu ska det (kanske) bli mer cykling, det var ju kul när allt fungerar.

Vi har kokat kräftor, min bilmekaniker är också kräftsäljare, kräftor från smålands insjöar är mums. Kräftorna har fått gått i sump ett par dagar för att tarmen ska tömmas, det bidrar till den goda smaken och är aptitligare att äta.
Hustru E har ett fint recept på hur man kokar plus lite fingertoppskänsla för hur mycket ingredienser som ska ingå i koket. Jag sköter kylning o den är viktig.

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till 18 aug. Har hösten kommit ?

 1. lisa skriver:

  oj så hösten kommer tidigt i år? Själv får jag vänta länge på den, har haft över 30 grader hela tiden när jag varit här borta i Georgia 🙂

  ha det bra morfar
  puss och kram

  • Tage H skriver:

   Njaa jag tar nog lite kyligare väder 30 gr. är lite för varmt. Hälsningar från Djurö vi har varit där och haft kräftskiva, smaskens. Måndag ska jag spela H75 seriegolf i Växsjö, hoppas på uppehållsväder. Hoippas du trivs o har det bra . Puss o Kram från oss alla. Hur får man fram smileies ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s