29 augusti, ja nog har hösten kommit.

Jag skäms, det är ju faktiskt 11 dagar sedan jag skrev något på min bloggsida. Men jag har en förklaring om än ej en ursäkt. Vi har varit på Djurö och hälsat på min bror och haft sedvanlig kräftskiva. Sedan var vi och hälsade på hustru E:s lilla syster Astrid samt självklart min mor Farmor Silva still going strong, vilken fräsch mamma jag har.

Kräftskiva hålls normalt varje år ungefär vid den här tiden, gästerna kommer med segelbåt och några med bil. Det är ju lite grann av knytkalas och det brukar bli bra med mycket gott extra tilltugg och det behövs för att bli mätt. För kräftor kan man ju äta tills man svälter ihjäl.
Den ultimata platsen att äta kräftor måste vara Bigittas o Görans altan med utsikt över en vik av Östersjön med solnedgång och senare en fullmåne som svävar över himlavalvet.
Därtill skönsång framförd av gästerna under ledning av någon sångkunnig.
Konstigt att ljudet på videofilmerna låter så anskrämligt när vi i verkligheten sjunger så fint, det måste vara så att mobilernas och digitalkamernas ljudupptagning är undermålig.

Söndagen brukar vara väldigt stillsam i varje fall ingen som sjunger efter lunch börjar man piggna till och efter en kort långpromenad, enligt broder Göran en kort och enligt mig och Frida en lång (väldigt lång) promenad smakar det gott med kaffe. Sedan blir det adjö och farväl till gästerna en liten tår och vi ses snart igen.

Måndag morgon var vi d.v.s. jag och hustru E avsevärt piggare, hundarna fortfarande lite trötta (vad hade dom druckit?). Tack och adjö till Göran och Birgitta.
Vidare till Astrid för att kolla in hennes nya bostad.

Klokt nog så kom Astrid ner och mötte oss på gården för att låta hundarna bekanta sig med varandra. Vi släppte loss dem i trädgården och det blev full fart på Astrids ”MAXI” en stor flatcoated retriever. Hundar är fantastiska, det tog inte lång stund innan Maxi kostaterade att Chip inte kunde leka så våldsamt utan man fick ta det varligt och det var precis vad Maxi gjorde. Alla tre fungerade bra tillsammans och när värsta buset var över fick Maxi och Astrid visa lägenheten. Den var jättefin med ett väldigt bra uterum i form av en inglasad balkong i övrigt tre rum o kök (88 kvm) väldigt rymlig.
Det är en bostadsrätt med väldigt fina gemensamma utrymmen bl.a en slöjdlokal med bra maskinpark, kap o gearsåg, klyvsåg och bandslip plus pelarborrmaskin o mycket annat. Klyvsågen var någon sorts kombi med bandsåg o troligen också fräsmaskin.
Det fanns gym, vävsal, sällskaps utrymmen med matsal bibliotek och spelrum, två biljardbord, det mesta i den Munterska Villan en fantastisk tegelbyggnad från början 1900 talet, väldigt fint renoverad. En trädgård och park med Boulebana och utsikt över stocksund, sundet mellan Edsviken och saltsjön. Helt kanon för Astrid och Maxi med många promenadvägar.

Tisdag var vi och hälsade på mamma, tanken var att jag skulle bjuda på lunch någonstans men mamma kände sig inte i form så hon ville bjuda på lunch hemma, vi had ju Astrid med oss också för att överraska mamma de har ju inte träffats på jätte länge men mamma har ju ofta pratat om Astrid. Jag tror att mamma uppskattade mötet med Astrid, och vi fick en jättegod lunch på fjärilskotletter.
Sedan hade vi middag hemma hos Astrid och fick träffa Monika med familj, två jätte trevliga killar Joakim (12) och Isak (8), jag är inte hundra på åldern, men ungefär tror jag.

Vi övernattade tills onsdag och åkte hem i regn praktiskt taget hela vägen. Regnmätaren hade svämmat över så jag  vet inte hur mycket regn vi fått, men det är mycket, för Slättsjön har stigit ytterligare någon halvmeter, så beachwollyboll banan är översvämmad, soffborden står ute i vattnet. Totalt är väl sjön c:a en meter över normalståndet.

En välgödslad gräsmatta gillar vatten och värme det syntes , fick börja klippa på högsta höjd och sedan sänka efter hand.

Golf har det inte blivit någon, men nu måste det bli, jag ska spela H75 seriegolf i morgon måndag så i fredags gick jag 9 hål och det kändes bra, idag följde E med och vi gick nio hål på parkbanan, fick sällskap med Elver, jag skärpte mig nog då för helt plötsligt spelade jag  riktigt bra 4 par och en bogey, kul.

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s