30 augusti, inget regn

Inget regn kanske är att ta i men faktum är att jag spelat golftävling i Växsjö och det kom inget regn. Kortärmad T-tröja, precis som det ska vara när man spelar golf OK då,  jag hade långbyxor men ändå.
Resultatet inget att skryta med 98 slag, det var i alla fall under 100. En väldigt fin bana som jag aldrig spelat tidigare.

Vovvarna fick gå en liten längre promenad idag, hemifrån och ner till f.d. Marknadshuset som numera är en nyöppnad vårdcentral i privat ägo. Chip tyckte det var kul för han skumpade på som bara den, men han tyckte nog det var skönt när matte mötte med bilen och alla golfgrejor, jag skulle bli upphämtad där.
Jag glömde nog skriva i förra bloggen att Chip använde sin vänstra framtass för att öppna en dörr ute på Djurö och i förgår morse vid badviken så krafsade han in en pinne som låg i strandkanten med sin vänstra tass. Jag försöker uppmuntra honom att använda tassen och han försöker, tycker jag, lite mer ofta nu, för det mesta så snubblar han, men han försöker i alla fall.

Trädgården förfaller gradvis, det är inte lika kul att fixa o dona när det är gråväder. Vi har i alla fall skördat en tredjedel av äppelskörden. Vi tog varsin halva och åt upp den, äpplet hade fallit så nu har vi 2 tredjedelar av skörden kvar på trädet. Tur man inte ska leva på äppelodling. I övrigt så är det en del överraskningar som en miniatyrdalia som fått nytt liv och blommar. Någon variant av Krysantemum har växt och blommar nu rejält. Busktomaten har tomater som mognat, finns det något godare än (sol?) mogna tomater, direkt från busken, färskare går inte att få.
I natt får tomatbusken sova inne i huset man har varnat för frost. I morse var det bara 9 gr.plus. Snacka om att hösten är här. Vart har den här sommaren tagit vägen ?

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s