7 september. Brittsommar ?

Ja i alla fall så bestämde vi oss för att det var brittsommar och skulle så förbli under några dagar. Vi bestämde oss för att göra en husvagnsturne och spela golf dels för att utnyttja ett rabatthäfte på Greenfees (avgift för att spela golf på en viss bana) dels för att utnyttja vår fina dyra husvagn. I tidigare bloggar kan man läsa om hur lite vi kunnat använda husvagnen, för varmt 25 – 30 gr. är inte bra för hundar i husvagn, regn o husvagn o två blöta hundar är ingen hit, så då förstår man att det inte varit så mycket husvagnsåkande, men nu skulle det bli av.
Vädret får jag lov o säga att det har varit jättebra för golfspel och för hundarna så på så vis har den här veckan varit bra.

Vi startade i Gränna med lunch, dagens rätt burgundisk gryta lät gott, det är inte ofta jag blir besviken på en golfrestaurang, men den här grytan var ingen höjdare. Burgundisk gryta ska vara mustig med fint oxkött lite svamp och annat gott, men den här var blaskig lite segt kött och syltlökar. Banan var lite blöt och att den var så jobbig att gå det hade vi inget minne av, men vi kom runt i alla fall.  Det är en väldigt vacker bana och jag gillar Peter Nordvalls designideer, så banan rekommenderar jag gärna. Gränna GK är nog en av få landsortsklubbar som inte har elplats för husvagn.

Vi bestämde oss därför för att åka vidare till Askersund som enl. golfguiden har elplats. Gränna Askersund kan ju inte vara så långt, jodå med husvagn så är det långt efter lite felkörning så kom vi fram när mörkret fallit, men de sista golfarna var i färd med att åka iväg, men de visade var husvagnscampingen var. Jättebra det var bara det att alla elskåp var omsorgsfullt låsta. Ok vi får köra värmepannan på gasol, no problem, trodde vi. Pannan startade fint men efter en stund så signalerade en lampa att något var fel. Slut på gasol eller något annat. Gasol fanns men det där något annat vad kan det vara. Kollade cirkulationspumpen för 12 volt, den stod still, där var problemet. Fram med mätinstrument en voltmeter och kollade strömtillförseln, men det fanns ingen ström fram. Hittade inga säkringar studerade bruksanvisningen men nej troligen ger pannan ingen impuls till pumpen att den ska starta. Jaja det finns ju tröjor så det blev till att bädda ner sig med varsin hund i sängen inga dåliga sängvärmare men vilken plats de tar.
Vi vaknade upp om inte stelfrusna men nästan, nästa var att komma i kläderna som var iskalla. Men efter promenad till receptionen och få elnyckel ordna med elbil för vi hade ju inte kunnat ladda E:s elmopedbatterier, så blev jag varm och efter lite kaffe så kände man sig riktigt bra.
Askersund var en trevlig bana men det som imponerade mest var omgivningen o läget i Åmmeberg alldeles vid en vik av Vättern. En länga med hus som hade brygga med plats för båten i stället fö garageuppfart, coolt som barnbarnen skulle säga. Något för Asse o Jonas när de kommer hem ? Snacka om inflation när de byggdes 2002 såldes de för 650 000 kr nu säljs de för c:a 3,5 millar. Till Askersund återkommer vi gärna.

På lördag fortsatte vi till Töreboda  eftersom vi skulle lämna husvagnen och åka hem för ett tandläkarbesök, det känns lite tryggare att ha husvagnen i Töreboda.
Bordet hade blivit väldigt vingligt, det var så vingligt att vi inte kunde ha fulla glas för då skvimpade det över o det är inte bra om man tar sig en virrepinne. Vi fann att en lättmetalls grej i leden där bordsbenet böjs när man bäddar sittgruppen hade gått av.

Bordet tjänstgör som sängbotten när man bäddar sittgruppen. Vi åkte till Kabe som flyttat sin reservdels och tillbehörsförsäljning till Öggestorp ca en kilometer från fabriken i Tenhult. De hade inget bordsstativ i lager och det skulle ta en vecka att få hem det, men lagret ligger väl i Tenhult, jodå men de får leveranser på onsdagar, va bra det är ju onsdag i morgon, nää man måste lägga in order på senast måndag påstod den något kylige ”säljaren” som väl var besviken för att vi inte var intresserade av husbil eller husvagn. Hade han lyft luren och kollat med Tenhult hade de säkert kunnat fixa ett stativ till dagen efter, men viljan fanns ej. Vi åkte till lokalkonkurrenten Hobby, där var man ledsna för att personalen som skötte lagret var på Elmia för att bygga monter till husvagnsmässan, men de ringde till mässan och fick tag på den som hade hand om det och skulle hämta ett bord på lagret. Först skulle vi kolla hur de såg ut så vi kollade i en utställningsvagn, men de stämde inte riktigt så vi sa att vi återkommer, men de gjorde allt för att hjälpa oss, det var lite skillnad mot tönten hos Kabe i Öggestorp.
Nu ska vi försöka med att steloperera vårt stativ innan vi köper ett nytt.

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s