13:de september, så kom då hösten

Lite märkligt, det är höstligt när man tittar ut och när man kollar termometern, men ändå när man väl kommer ut, med lite för mycket kläder på sig, märker man att det faktiskt är ganska skönt väder. De sista dagarna har det varit vindstilla vår lilla sjö har legat som en spegel och speglat skogens alla färger.
Det är tyst man hör inga fåglar bara suset från riksväg 30 och 127 och från någon maskin från ett villa bygge.

Kommunen har lagt ut ett nytt tomtområde på ängen Söder om Slättsjön, det ska bli 6 villor tror jag. Avsikten är väl att locka hit familjer från andra orter.
Jag tycker det är bra att de släpper till tomter nära sjön och tror inte att de nya villorna ska störa grannarna ovanför, det är ju ganska stor höjdskillnad. Kanske kommunen rensar upp stranden utmed sjön och gör den mer attraktiv.

Vi gjorde i alla fall rätt som avbröt vår husvagnsturne och åkte hem, det hade inte varit roligt med våta hundar i husvagnen.
Jag har bokat garageplats för vintern, det blir den gamla vanliga i en maskinhall i Rössved.

Innan dess ska vi lämna vagnen för service och repararation av 12 volts pumpen för värmesystemet. Helst skulle jag vilja ha det gjort före den 28 sept., då vagnen ska in för besiktning.
Jag har också fått ett pris på att laga o lacka bakskärmen på bilen som fått rejäla rostskador, landar väl på runt 3ooo kr.

Jag har ocks varit hos en optiker o kollat synen, höger öga är helt OK inga förändringar sedan sist, på det vänstra däremot har jag tappat en hel del och troligen behöver det opereras för grå starr. Optikern skickade en remiss till Ryhov och jag lär väl få svar inom 3-4 veckor, nya glasögon landar på c:a 6000 kr, Puh! Får hoppas på tur hos Postkodlotteriet. Det verkar bli en dyr höst, men vad gör man ?

Lite roligt har det varit, Cajsa har spelat i Kalmar och trots en miserabel start +9 kämpade hon upp sig till en top tio placering och slutade på +11, bra kämpat, vilket kämpaglöd hon har. Kul med en sådan inställning, bryt ihop och kom igen.
Peter var o hämtade henne o hustru E bjöd in dem till middag en riktigt god köttgryta, hennes egen variant av burgundisk gryta, väldigt god.
Vi har också ägnat oss att försöka få fram resultatet på en tävling i USA där Lisa ska har varit med, men trots många timmars försök har vi inte lyckats. Vi hoppas att det gått bra för henne trots sviterna efter förkylning och brännskador under tårna på högerfoten(?).

Garaget har fått en ny fin vitmålad knutbräda och Friggeboden håller  på att få ett trappsteg för att underlätta inkörning av gräsklipparen.
Som synes man har fullt sjå men så är det, pensionärslivet, ganska skönt.

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s