19:de september

 Usch vad tiden går,  fast den här veckan har varit lång dels beroende på ett sällsynt tråkigt väder dels på att jag haft ont i ryggen, har dock släppt när jag promenerat en stund, det kan väl inte vara latmasken. Troligen byte från husvagnssäg till hemmasängen, jag har i varje fall inte vågat ta i, men har ändå fixat till ett insteg (liten altan 120 x 90 cm) för att underlätta inkörning av gräsklippare, m.m. till Lillstugan (friggeboden). Jag har också felsökt problemet med 12 V. pumpen i cirkulationssystemet, rev halva inredningen i garderoben för att kunna se hur ledningen gick. Fann att den gick till en omkopplare snyggt o prydligt monterad i vänstra främre kofferten. När jag såg den så kände jag igen den, montören har nog visat den för mig, glömsk jag ? nää bara lite kort minne.
Kollade också en kylbox som skulle gå på 12 och 230 V. den fungerade bra på 220 v men inte på 12 v. Det berodde på att en grej från den gamla boxens 12  volts kontakt lossnat o låg i urtaget. Vilket nog förklarar varför den heller inte funkade, brukar kolla dem i bilens urtag i baksätet.
Ok nu har vi två boxar, någon som behöver en ?

Vädret signifikativt har varit att när jag gått ut så börjar det regna, så har det varit hela veckan.

Frida har nog större problem än jag, hon har problem med vänster bak som började för ganska precis en vecka sedan. När hon legat en stund så är hon väldigt stel i benet o hoppar till en början på tre ben, efter en stund stödjer hon på benet men haltar. När vi gått 50 hundra meter så verkar det släppa och hon går ganska normalt kanske något kortare steg med onda benet, hon travar inte, men hon  försöker o det blir några meter åt gången. Jag har masserat o provat att stretcha. Jag tror att problemet sitter i höften. Blir det inte bättre snart så får i väl gå till en veterinär.

Chip är som vanligt pigg o glad o skuttar på ganska snabbt, jag får hejda honom så att Frida hinner med.
I dag mitt på dagen gick han som vanligt o nosade lite vid sidan av stigen, vi gick på, när en liten hare helt plötsligt hoppade upp bara någon meter från Chip o vilken fart det blev på Chip, men han hade inte chans mot haren  som försvann över gärdet. Kul o se vilken fart han fick upp och hur han sedan sökte o gick på spåret, det blåste ganska hårt och hade nyss regnat, men ändå hade han nog koll på spåret ett hundratal meter.

Vad mer kan man gläja sig åt Lisas golfspel i USA ( sök på ”lisastimeinusa”.
Cajsa spelade lag JSM i Falsterbo o laget vann sina två matcher och gick vidare, kul.

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s