10.10.10 eller 2010 okt. 10

Det är bara en gång om året man kan skriva datum på detta sätt, kul.
Vädret har väl varit ganska acceptabelt, regn men också fina dagar.

När man går ut med hunden möts jag ibland av en vy som den här inte illa eller hur?
Det är ju bedårande vackert och man blir på gott humör.

Sjön ligger blank som en spegel, björkarna som just börjat skifta i färg och speglar sig i vattnet.

Även hundarna är glada en sådan här dag. En dag då man avslutar det hela med säsongens sista ? utegrillning som då  givetvis sker i en kolgrill.

Eftersom det är mitt i veckan får man ingen grillgångare, utan får nöja mig med ett glas rött, men det är inte så dumt det heller. På grillen ligger ett par karre kotletter och i  ugnen väntar klyft-potatis med örtkryddor och lite vitlök och därtill bearnaisesås, vilken dag !

 

Golf har det också blivit en extra höstgolf istället för måndagsgolfen som nu är avslutad. Höstgolfen var en Texas scramble för fyr mannalag eftersom vi var så många. Tävlingen sponsrades av Global Invest som bjöd på kaffe och ostfralla före start samt en genomgång av vad de sysslar med, verkade intressant men tyvärr så var minsta insats 50.000 kr, lite för mycket för mig.
Tävlingen gick bra, vårt lag kom på 4:de plats. Min egen golf blev rätt bra efter de två första hålen, då jag var 3 över. Men sedan gick det bättre. Texas scramble innebär att man måste använda alla spelares utslag minst 4 gånger och sedan två valfria. Vi skulle ha gått på min boll på sista hålet, ett kanon utslag men tyvärr så hittade vi inte bollen, utan vi fick gå på en annan boll. När vi gick mot green hittade vi min boll mitt i fairway men i lite vattensjuk mark. Det var nog 25 meter längre än vad jag kunde ana, det var ju lite surt för hade vi hittat och gott på min boll hade vi haft det lättare. Men så är det i golf.

Frida har ju varit halt på v. bak så vi var till veterinär. Hittade inget speciellt möjligen lite glapp i knäleden, så Frida fick en spruta med anti inflammatoriskt och bedövande medel, sedan ska vi ge henne en flytande medicin i maten i 10 dagar. Veterinären Ann tror jag hon hette, kollade också öronen och skrev ut några droppar för att häva inflammation och ev. svampangrepp.
Vi tycker nog att Frida blivit bättre, hon haltar inte längre men är fortfarande lite håglös.
Chip är pigg som en mört och skuttar på så att det ibland är svårt att hänga med.

Till sist ett tragiskt besked Britt, Jonas mamma gick bort idag. Vi känner starkt med Jonas och övriga i familjen Svanberg.

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s