21:sta, Oktober, Vinter eller …

Idag var det – 6 gr. och vitt på marken, frusen snö c:a 3 – 4 cm det täckte gräsmattan. Morgonpromenaden med vovvarna var milt sagt lite halkig. Frida halkade omkull och såg lite förvånad ut, men det var is på asfalten där bilarna hade kört bort snön, självgick jag där det var frusen snö, man skulle haft broddar.
Skönt att jag fick på vinterdäcken igår, odubbade jag kör ju inte tidiga mornar. Hade jag jobbat o pendlat skulle jag absolut haft dubbar.

När jag var och bytte till vinterdäck, då var det c:a + 6 gr. o regn.
SMHI hade förutspått c:a 5 cm snö, men det var det svårt att tro på, då !!
Vid tretiden på väg hem från Sävsjö kom snöblandat regn som övergick till ymnigt snöfall redan i Vrigstad, temperaturen hade fallit till 2 gr. Grattis SMHI ni hade rätt.
Det här är nog första året jag lyckats få på vinterdäck innan snön o halkan kom.

Sävsjö vad gjorde vi där, jo vi hämtade datorn som fått nytt säkerhetsprogram och blivit rensad på en massa onödigt för att bli snabbare o det har den faktiskt blivit.
Vi lät installera ett säkerhetsprogram från Symantec för att det är på svenska och ska vara bra, är trött på alla gratisprogram som ska uppdateras  o man har fullt sjå att undvika att bli debiterad $ 39.90 plus att man inte begriper ett jota om inställningar och vad man ska göra när det varnas för virus o trojaner.
Med programmet från Symantec hoppas jag att kunna läsa och förstå bruksanvisningen,
f-n trot men iaf.

Vår sedvanliga kräftskiva blev lite sen i år och tyvärr saknade vi Lisa o Cajsa.
Lisa i USA och Cajsa blev uttagen i laget som skulle försvara Östra Sverige mot Västra Sverige i en Ryders Cup liknande tävling för de bästa juniorerna, kul för Cajsa. Hur det gick? Östra vann så klart.
Kräftorna köpte vi sent och var stora o välmatade o hustru E hade som vanligt fixat lite god mingelmat, som sköljdes ner med en god bål. Stämningen hög o sången blev bättre o bättre ju längre kvällen led, konstigt vad bra man sjunger när man övat ett tag, ska nog börja i någon kör, nja kanske inte efter att ha hört på en video upptagning,
jädrans mobiler !

Var ansvarig för den sedvanliga lunchen med grabbarna frånTorsvik d.v.s. jag skulle kolla med restaurangen som vi alltid anlitar, men det glömde jag o förresten det brukar inte behövas, men det är klart nu sket det sig för restaurangen var stängd för ombyggnad !! Jag fick lotsa grabbarna till en annan restaurang som heter Raggmunken. O det va precis vad vi åt, kanongott. Slutet gott allting gott.

Vad mer jo i tisdags denna vecka var jag till Ryhovs länssjukhus och fick en ny lins i mitt vänstra öga, som hade drabbats av gråstarr. Nu har jag bytt på bägge ögonen o kommer väl att se som en hök så småningom, redan nu tycker jag att synen är normal men vänstra ögat ska väl bli lite klarare antar jag.
Det är fantastiskt vad läkarna kan göra, jag är väldigt tacksam för Dr. Omid Sorkhari och hans op.lag, fantastiskt väl bemött och som det verkar nu väldigt bra resultat. Tack

Frida har blivit bättre, nu är hon pigg o glad o leker med Chip nästan som förr i tiden. Lukten i öronen har försvunnit men problemen med mjällknutor är kvar, men även det på väg åt rätt håll.

Ja nu är det väl bara att vänta på mer snö så att man äntligen kan få ta fram snöredskapen igen, ha ha.

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s