26 Oktober Snön kom o gick

Snön låg faktiskt kvar ända till natten mellan fredag o lördag men det ihärdiga regnandet gjorde slut på snölagret. Det var skönt o jag slapp ta fram snöskyffeln, det känns alltid bättre när vår herre står för snöröjningen.

Fredag kväll var vi på kalas hos några goda vänner Lill o Tord och som vanligt blev vi undfägnade på bästa sätt. Tack för en trevlig kväll med mycket god mat o dryck.

Lördag var vi på födelsedagskalas hos Perssons o firade Peter, än en gång, god mat o dryck, jag var ju chaufför men såg på hustru E att vinet var gott. Lisa saknades vid bordet men Alexander fick representera henne.

Måndag till Ryhovs ögonklinik för kontroll av ögat. Allt såg bra ut men ögat var fortfarande lite svullet och synskärpan skulle komma så snart svullnaden gått ned. Jag kan förvänta mig att se bra på långt håll men kommer att behöva läsglasögon. Jag är så imponerad och tacksam för vad läkarna kan åstadkomma.

Tyvärr började Frida halta igen, så vi gav henne en dos av medicinen igen och det verkar fungera, för nu trippar hon som vanligt.

Idag var jag också och tog vara på en hög med stenmjöl som jag ska ha på plattornas skarvar, på framsidan av huset. Sand var inte så bra, för då trivs allehanda ogräs i dessa minimala skarvar, för att inte tala om springan mot husväggen. Hoppas det blir bättre med stenmjöl

 Jag tog också in frusna pelargoner för vinterförvaring det ska bli intressant o se om de överlevt kylan (-6).

Hundarna fick en välbehövlig omgång med kam o sax. Skulle också ha klippt klorna men Chip tyckte att någon måtta får det vara, så kloklippning får bli en annan dag. Frida fick också en omgång shamponering med mjällshampo men det verkar segt att bli av med mjällknutorna på ryggen.

I morgon blir det Jönköping igen hustru E har lyckats bita loss en plomb på Peters födelsedagsgodis, men gott var det.

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till 26 Oktober Snön kom o gick

 1. Ann-Sofie skriver:

  Det känns så overkligt att läsa om is och snö och minusgrader. Men det är väl lika overkligt som att vi går i shorts och t-tröja som vi på kvällen kompletterar med en tunn långärmad.
  Skönt att operationen gick bra.
  Kram till vovvarna

  • Tage H skriver:

   Skulle kanske ha svarat på detta tidigare, nu blev det av. Idag söndag är det vintrigare blå himmel och i morse var det -5 gr. så njut av värmen.
   Chip hälsar så gott och säger att matte klippte klorna o husse killade mig på magen o då får man klippa klor annars inte, så det så.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s