3 dje November

Vädret har inifrån huset sett gruggigt o tråkigt ut, men när man väl kommit ut så är det ganska drägligt, att man över huvudtaget kommer ut kan man tacka hundarna för, de räds inget väder.
Jo förresten regn är inte så populärt, speciellt inte om jag klätt på mig regnbyxor, regnjacka, sydväst och stövlar, då går vovvarna ut kissar snabbt o vill gå in igen och 7 tassar i marken, får mig att inse att det är lika bra att gå in.
Chip tycker inte att man ska gå ut om det är mörkt, då kissas det långt o länge o sedan går man in igen. Sista kvällsrundan får jag o Frida gå ensamma, Chip kan tänka sig att gå ut på garage uppfarten där lägger han sig o säger gå ni så stannar jag här.

Om man inte vet var Chip är, så behöver man bara ta fram Frolicpåsen o prassla lite o vips så är han vid fötterna. Vill man att han ska följa en som en hund, ja då tar man fram ett äpple, då följer Chip som en hund tills han fått skrutten, det är nog det godaste nästa Frolic o vindruvor.

Frida har blivit av med sin hälta och hon börjar ta initativ tll att leka med Chip o det är väldigt uppskattat. Fast matte är lagom förtjust när bråket är i köket.
Ute på gräsmattan går bra, men de orkar inte så länge. Frida går undan o luktar lite här o där o Chip biter upp grästorvor så det blir stora hål o det gillar inte husse.

De samsas väldigt bra Chip låter Frida bestämma, det är inte fritt utan att man känner igen sig.
En familj består ju oftast av två vuxna, en som bestämmer o den andra är mannen. Suck !

Det där med drägligt väder är vanskligt, häromdagen var de så drägligt att jag kom på att rosorna skulle ha mer jord runt fötterna. Jorden skulle jag ta från en hög som legat o gottat sig ett tag.
Men så kom jag på att det var dålig dränering för avfrostningsvattnet vid värmepumpen, som kunde bero på att jag inte grävt undan jorden.
Den jorden tar jag tänkte jag.
Det var bara det att jag täckt området med sten, två kärrlass, ja det var bara att lägga sig på alla fyra och plocka sten.
Nu har rosorna fått sin jord, värmepumpen har fått sand under sig o ska få ny markduk o ett nytt lager sten.
Nästa gång det blir drägligt väder ska jag ta mig en siesta.

Den här veckan är vi utan bil o det känns lite konstigt. Bilen finns på lackverkstad o ska bli av med rostskador på höger bakskärm, en följd av dåligt jobb efter en skada då en lyktstolpe överföll oss helt oprovocerat, akta er för lyktstolpar.
Vi har planerat för en vecka utan bil, men det känns konstigt att inte ha tillgång till den. Abstinensbesvär njaa, kanske.

Jag ser fortfarande lite dimmigt med det opererade ögat, det är nog normalt har för mig att det var likadant förra gången, men det är irriterande att inte se bra.

Undrens tid är inte förbi, för någon tid sedan hade vi en glasmästare hemma som bytte isolerrutor i fönstren på sydsidan. Fakturan kom o jag la in den för betalning. Igår ringde glasmästaren och sa att det blivit något fel, han hade debiterat 240 kr. för mycket. Han bad om ursäkt och skulle skicka ny faktura. Det kallar jag för en ärlig yrkesman.

I morgon ska vi gratta Mirran, det blir konstigt Lisa o Cajsa är inte med, Lisa i Usa o Cajsa i Spanien för finalspel i JSM för klubblag.

Spanien verkar vara populärt Cajsa är där,   Asse o Jonas på gränsen mellan Spanien o Portugal, farmor Silva är i Nerja, starkt hon är nere på egen hand och är 94 år inte så pjåkigt.

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s