23:e November Kaosvarning

Snöstorm på väg söderifrån klass 2 varning från SMHI, ja vad mer kan man begära i november. På ostkusten har man problem med översvämmade källare, avloppsledningarna räcker inte till, börjar snart tro att klimatforskarna har rätt. Vi är på väg in i en värmeperiod verkar helt klart, sedan kan man diskutera om det beror på all koloxid utsläpp eller om det är någon naturlig variation, men det får de lärde diskutera om. Själv kan jag bara konstatera att vi har ett otrevligt väder.

Hundarna gillar de inte heller, men om husse absolut ska gå ut så Ok då får vi väl hänga med, verkar det som om dom säger. Chip är väldigt bestämd man går bara ut om det är dagsljus o inte allt för räligt väder. Det konstiga är att om man kommer i närheten av öppet vatten, vi har ju haft is på sjön, då går han ut och doppar magen och verkar njuta av det. Lägger sig gladligen i snömodden och väntar medan jag går 100 m till hundlatrinen.
Frida travar glatt med i alla väder och även i mörker, fast det är klart att om Chip får gå in så är hon inte nödbedd.

Resultatet av allt detta med korta promenader är att jag gått upp något kilo, fast vad gnäller jag för, läste just i tidningen om en som vann någon tävling på Tv, han hade bantat bort lika mycket som jag väger. Så vad då, det där kilot kan jag väl ta bort, men inte nu, för nu måste man ha en kaka eller två till kaffet.

Slöjdverksamheten går dåligt, håller på att måla eller lacka några saker jag gjort o är det nåt som jag är ovän med så är det penslar. När allt är torrt o fint så hittar man någon fläck som glömts eller att det blivit för mycket nån stans. Slipa o måla om, inget roligt alls.
Hustru L konstaterade att en knopp till ett skåp gått sönder, en plastknopp, vad kan man vänta sig plast går sönder det vet alla, trä ska det vara.
Enkelt, såga till ett lämpligt ämne, svarva tre likadana, inte så svårt, men det skiter sig alltid i sista skäret, då får man börja om.
Den enkla lösningen är att strunta i sista skäret, problemet är att man inte vet vilket som är det sista skäret förrän det skitit sig. Kallas lagen om all jäklighet.

Nu ska jag ut o slipa bort överflödig färg på mina slöjdalster, tur att det är långt till jul.

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till 23:e November Kaosvarning

 1. lisa skriver:

  snöstorm asså, usch! Men då behöver man ju inte ha dåligt samvete för att sitta inne och mysa… Har ni börjat julpynta än? Alexander satt och drack glögg sist jag pratade med honom och julia hade bakat pepparkakor sist jag pratade med henne. Jag är ändå lite avundsjuk på er. Saknar julstämmningen, för den finns inte här än…
  Ha det så jätte bra morfar och hälsa mormor 🙂 pusssss och kraaam ❤

  • Tage H skriver:

   Nja julpynta är väl att ta i men vi har satt upp adventsstjärna o ljusstakar. Vi har också en adventsljusstake med levande ljus. De flesta av våra grannar har pyntat träd o buskar med ljusslingor. Vi hade besök av Asse o Jonas torsdag – fredag så jag glömde att sätta upp våra slingor men i morgon ska det bli av.
   Mormor vann en flaska gögg (alkholfri) på Hemköps jultävling på facebook o det var ju kul.
   Idag har det varit minus 10 gr. och den nyfallna snön gör det lite ljusare men i minus 10 grader stannar man helst inne. Julen blir väl lite konstig i år D u i Amerika, Viktor i Singapore, Asse o Jonas o Philip ska också fira julen i Singapore. Så lite tomt blir det. Alexander ska väl komma över o fira jul tillsammans med dig så vi hoppas att julen blir bra för dig. Men vi hörs ju innan dess. Har de börjat spela Jinglebell än, den låten blir man vansinnig på efter ett tag. Ha det bra. Kram Mormor hälsar så gott

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s