29:e November, Vinter

Ja nu är det vinter på riktigt, 2 dm snö minus 10 gr. knarrar under skosulorna, snöskottning, fågelmatning och min parkasjacka kommer till användning
Inget gnäll jag lovar, snöskottning är ju en bra sysselsättning, om än lite tråkig och jobbig, men man får bra motion och dagen att gå.

Fågelmatning inte särskilt jobbigt bara fylla på automaterna, de små liven måste ju få något att äta. De gäster vi har vid fågelbordet är vanliga övervintrare Talgoxar, blåmesar, nötväckor, grönfinkar, gulsparvar, entitor och domherrar. Skator o kajor men de får plocka spillet på marken tillsammans med hararna.

Chip tycker snön är jättekul och skuttar glatt omkring, men tyvärr väldigt jobbig för honom, så hans promenad blir inte så lång.

Snöröjning ja inte min egen och den som kommunen ska göra är ju obefintlig på helgerna. Efter helgen då röjs det av hjärtans lust o då blir det halt. Plogarna pressar o polerar snön med sina glidskor, sedan lite nysnö ovanför, då blir det väldigt halt. En spark vore inte så dumt, men en spark o två hundar hur fixar man det, nä det är bara att halka på.
Det blir bättre imorgon får då sandar dom, tror jag.
Om ni hört om någon gamling som betett sig underligt med konstiga hopp  o snurrningar så är det ingen konståkare det är bara jag på vinterväg.

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s