4:de December full vinter

Fast egentligen är det ganska fint med 2 – 3 dm snö, speciellt som det kommit i omgångar så det har inte varit tungt att skotta. Vädret har ju varit fint blå himmel solsken o inte allt för mycket vind. OK temperaturen minus 12 – 15 gr. är väl lite kallt, fast inte så farligt när det är torr luft.

Vovvarna gillar snön, det enda är stt det de gör ifrån sig hamnar långt ner och även med plastpåse så blir det kallt om fingrarna att plocka upp. Man får ta det.

Hustru E fick ett ryck och började möblera om i övervåningen som varit milt sagt övermöblerad. En rokokogrupp har stått undanskymd i ett hörn och en soffgrupp som tagit väl stor plats plus TV:n som fungerat som någon sorts vägg. Nu står rokoko gruppen där soffgruppen var, det blev luftigare. Tv:n in mot väggen där rokoko gruppen var. Min siesta soffa fick tack o lov vara kvar, på motsatta väggen mot Tv:n, fast man behöver kikare för att se texten på Tv rutan.

Två sits soffan står i hallen, någon som behöver, en tvåsits soffa och en fåtölj, kostar gratis och det prutar vi inte på. Vi kan möjligen gå med på att ordna transporten. En tjock tv kan få gå med på köpet, med hurts.

Nu ska vi investera i ny platt tv och två snurrfåtöljer.
Köpa tv är väl enkelt, trodde vi det är ju bara att gå in i närmsta butik, pyttsan heller. Storlek jaa 37, 40, 42, 50 eller större nja inte större än 50 säger jag, hustru E säger det får räcka med 42, jaha, kan man få prova hemma ? Sedan ska det vara plasma, lcd eller led. Plasma bränner ju in säjs det, lcd tappar pixlar säjs det led då, de har säkert också något stort fel förutom priset, men vad.
I butiken säger de, det är idag inga problem med inbränning eller pixelsjuka fast led är ju suveränt, tror fasen det 15000 och uppåt är för dyrt.

Plasma eller LCD runt 5 – 7000 får räcka sedan är frågan om antal hertz 50, 100, ja ända upp till 600 har jag sett. Men vad behövs ? Vad har tjock tv:n ?

Full HD, HD ready, HDMI kontakter o faan o hans mormor vad behöver man för att se på tv via Satelit och kabel eller antenn. USB ingång för att se på bilder eller SD kort inkast och en massa andra grejer.
Det är inte lätt att vara tv köpare.

Tacksam för tips.

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s