14:de December Kallt

De gågna 10 dagarnas väder har väl i princip varit likartade, temperatur som varierat från några minus ned till minus 16 – 17 gr. snö har kommit i omgångar men ändå inte i allt för stora mängder 5 – 6 cm åt gången och det är ju hanterbart.

Nu har jag i alla fal vidtagit åtgärder för att perioden januari tilll och med mars komer att bli väldigt varm med låga elpriser.
Jag har tecknat så kallat vinteravtal dv.s. ett fast relativt högt pris för denna period. Det i sin tur med min flax innebär rekordlåga elpriser, bara så ni vet vem, när ni belåtet kollar elpriserna i denna period.
Hur säker kan man vara ? Jo, så fort jag gjort något större inköp så har priserna sänkts. T.ex. när jag tankat fullt i bilen så sänks bensinpriset. Sens moral, Jag ska tydligen tanka fullt oftare! Köper jag Expressen så har Aftonbladet en smaskigare nyhet o.s.v. Skyll på mig.

TV priser kommer att falla dramatiskt i slutet av januari. Vi har köpt ny TV en s.k. platt tv med lcd,hdmi,usb, pixelplus o hertz hit o dit. Vi har prisgaranti till 24 januari så avvakta köp, priserna kommer att rasa.
Bra bild har vi i alla fall o stor. Det är konstigt i butiken såg ju Tv:n så liten ut så jag var tveksam till storleken man skulle kanske ha köpt en större, tur man har en klok hustru, som la in sitt veto, och bestämde oss för att den TV:n skulle vi ha basta. Nu kan jag i alla fall ligga i min favo soffa o kolla på tv o kunna läsa texten.
Fast det blir inte soffan så ofta eftersom vi investerat i varsina jättesköna fåtöljer med pall i vitt skinn, lyxigt värre.
Man sover så gott i dessa fåtöljer som kan lutas steglöst till angenäm sovposition.
Vovvarna har tacksamt accepterat soffan.

Erikshjälpen fick vår gamla 2 sits soffa och fåtölj plus tjock tv:n. De kom t.o.m. och hämtade dem, hoppas de får bra betalt.

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s