23:e December, kallt o mycket snö

Kylan håller i sig, temperaturen har legat mellan minus 8 gr. och minus 23 gr. mestadels runt 12 – 16 minusgrader o det är kallt. Köpte förra året ett par överdragsbyxor, med dragkedjor från fot till midja, väldigt praktiskt o varmt. Kvällspromenader i minus 20 gr. kräver varma kläder. Svårast är att hålla händerna varma, har provat ett antal handskar, men nu fann jag ett par i fleecetyg, fingervantar med en sorts påse som man kan vränga över fingrarna och då blir det vantar av dem. Köpta på Granngårdens jaktavdelning.

Hundarna tycker också att det är kallt, t.o.m. Frida kortar av rundorna och vill hem till stugvärmen.

Asse o Jonas samt Philip har varit här och vi har tjuvstartat julen och ätit julmat, de ska ju fira jul i Singapore tillsammans med Viktor o Sooji. Förhoppningsvis ska flyget fungera, vi får hoppas att de som har hand om vädret kan ordna några flygbara dagar.

Philip hjälpte mig eller snarare han röjde och städade snickarboden alldeles på egen hand, så nu kan jag gå ut och ställa till det igen. Tack Philip!

Vi hade kungabesök häromdage eller åtminstone drottning o prins eller prinsess besök. En älgko med kalv har gjort oss den stora äran. De stod bara c:a 20 – 25 meter från altandörren, när jag kollade spåren kunde jag se att de legat ner och sedan ätit frukost på några tallplantor i tomtgränsen, det tycker jag man får bjuda på en sådan här vinter speciellt som plantorna står på kommunens mark, men annekterat av mig d.v.s. f-n tar den som rör något där såvida det inte är skogens aristokrater, i alla fall kul att se, på så nära håll.

Hundarna börjar nu skälla direkt efter utsläpp, d.v.s. står på altanen o skäller sedan kan man tordas gå lite längre o skälla lite till o sedan snabbt ut pinka o in igen, kylan eller älgen, vem vet?

Hur fasen kan min vedklyv ställa till det bland mina elektroniska apparater i datarummet? Routern tar alltid stryk o hittills har jag fått igång den igen men nu verkar den helt död.
Vedklyven smäller någon säkring i garaget man byter den sedan så är klyven OK men inte routern.
Jonas snackade med jultomten och de löste problemet åt mig , så nu har jag nätkontakt igen. Tack Jonas!

By the way som de säger västerut har ni hört att Oskarshamnsverket fått igång sin reaktor igen o den funkar!! har funkat flera dagar. Ni ska se, min spådom i förra bloggen kommer att slå in, alla reaktorer igång en sällsynt mild januari – mars period med rekordlåga elpriser. Men det bjuder jag på.

Ha det nu riktigt bra med mycket o god julmat så att magen blir riktigt trind, vilket sedan motiverar krafttag i motionsspåret.
GOD JUL O GOTT NYTT ÅR

 

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till 23:e December, kallt o mycket snö

  1. lisa skriver:

    Gott nytt år på dig morfar 😀 vädret hemma verkar vara ganska extremt!! har varit svin kallt väldigt länge nu.. ska nog vara glad att jag är här nu hehe så kommer jag hem igen när det börjar bli varmt :p
    Hoppas julen och allt har varit bra 🙂 saknar er, puss och kram 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s