3:e Januari 2011, Gott Nytt År alla.

Fasen också hade tänkt skriva en bloggsida före nyår, men vår julklapp har satt käppar i hjulet. Julklappen vi gav oss själva var en ny TV och varsin fåtölj s.k. gliders, d.v.s. att man kan luta fåtöljen steglöst till önskad position. Detta tillsammans med varsin pläd som vi fick i julklapp gör att vi ligger som puppor i fåtöljen och det är väldigt lätt att somna speciellt till de tv program vi har. Vi hoppas att pupporna ska vakna till liv fram på vårkanten och utvecklas till två stiliga golfare, ja större under har väl skett. Den som sover syndar inte heter det ju o inte blir det några bloggar heller, lovar att bättra mig.

Appropå, ”under”, på Nyårsafton hade vi värmebölja plus 1,1 grad och regn. Men det var nog ett misstag av nån däruppe för under natten frös det och våra gator och gångvägar förvandlades till isbanor, snacka om sparkföre.

Halt eller inte vovvarna måste ju ut så jag letade fram mina broddar och satte på skorna, förr brukade jag ta golfskorna men de ny mjukspikarna duger inte på isgata. En belle blev det iaf på julafton.
Belle ?? Efter att ha bott i Jönköping i 35 år fick jag lära mig att en rejäl rova är samma som belle.
Min belle gick bra, en stukad handled, som blev brukbar efter ett par värktabletter. Fasen vad fort det går,jag var medveten om att det var halt och gick väldigt försiktigt, men lik förbenat så försvann benen under mig, tur man är av segt virke.

Nyårsafton firade vi hemma tillsammans med vovvarna, det är lugnast så med tanke på alla nyårsraketer.
Vi hade entrecoté med hasselbackspotatis o grönsaker förrätten var några goda toaster och som efterrätt crepé marinerade i Cointreu o apelsinjuice, dekorerade med finskurna apelsin klyftor, ja det får ju bli lite enkelt när man är pensionär.
Någon halvtimma före 12 slaget så dukade husru E fram lite mingelmat Gravlaxtoast, Skagentoast o toast med lufttorkad skinka, till detta mousserande vin från bourgogne förpackat o tillverkat som Champagne. Jag öppnade flaskan på normalt sätt hade tänkt sablera det men hustru E var obeveklig, hon är klok hon. Sedan så minglade vi.

Vovvarna klarade smällarna riktigt bra Chip gillade det inte men när Frida var totalt likgiltig så blev han också lugn. Först så var han på Frida o liksom kollade hör du inte det smäller ju, Fridas min – och?-.Söta är dom.

Idag har jag varit på på återbesök till ögonkliniken och läkaren som opererade mig gjorde en rejäl undersökning, men det är fortfarande en svullnad på gula fläcken som inte vill ge sig. Ska fortsätta med ögondroppar 14 dagar till och återbesök om en månad, blir det inte bra ska han skriva ut en remiss till Linköping för operation. Hoppas det hjälper med mer tid och dropparna.

 

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s