17:de Februari, vintern när den är som ……

Brukar ju alltid börja med vädret och så blir det nu också. Inte så kallt från någon plusgrad till 5 – 6 minusgrader, men då har jag glömt några dygn med minus 15 – 17 gr på natten men varmare på dagen. Det värsta har väl varit blåsten t.ex idag 3 – 4 grader kallt men en ganska stadig blåst från ost, som gjort att man fått klä på sig överdragsbyxor o parkasjacka för att inte frysa under hundpromenaderna.

Vi var till veterinär med Frida p.g.a inflammation i vänster öra och det var ganska illa , veterinären kunde inte få ner sitt instrument för att kolla så Frida går nu på en pennicillinkur och fick ett receptbelagt medel att spruta i örat. Inflammationen har nu gått tillbaka så örat ser normalt ut men luktar fortfarande illa. Det tar väl lite tid innan pennicillinet verkar, vi har avverkat knappt halva tiden.
Frida har ju av och till haft problem med sina öron och vi hoppas nu att bli kvitt den här inflammationen. Vi vill att de ska undersöka örat rejält för att kolla att det inte finns några streptococker kvar i de innersta kanalerna, men då måste de söva.

Båda hundarna har ju sedan före jul gått på lättviktskost, Chip har fått enbart lättviktskosten och Frida har fått Pedigree på morgonen och lättviktsmat till kvällen.
Vi har varit stenhårda ingen extra mat eller smakbit från bordetDet fungerade bra men nu sedan några veckor tillbaka vägrar bägge lättviktsmaten och Frida nobbar även Pedigree.
Frida har minskat rejält i vikt, Chip ligger kvar på samma nivå som före jul.
Vi har varit till Djursjukhuset i Jönköping och köpt nytt foder, vi diskuterade med personalen om problemet med att ingen av hundarna gillade det nuvarande fodret, så de föreslog att vi skulle prova ett foder som var fiskbaserat istället för kycklingbaserat. Vi köpte en halvstor säck för att prova. Första måltiden gick bra hoppas de gillar det, vi har smakgaranti d.v.s. vi får en annan säck om hundarna vägrar äta.

Att Chip inte gått ner något nämnvärt kan bero på att han helst inte går med på några längre rundor och jag kan förstå honom med det väglag vi haft. Men det har alltid varit minst tre vändor mot Fridas 4 lite längre rundor.Kanske har han också försett sig med mat från Fridas skål, det är ju lite svårt att hela tiden vakta.  Han är i alla fall pigg och glad ibland får han spel och ska busa med mig, då märker jag att man trots allt är cirka 11 hundår, nåja 10,5.

Har själv börjat fundera på smalmat alternativt längre promenader, men med rådande väder så är ingetdera attraktivt. Gym kanske? Hooks GK har ett litet, som vi får utnyttja, ska kanske åka dit o kolla, det är ju bara, en a två månader kvar till säsongstart. Måste göra något åt min stela kropp, annars blir det som vanligt att full swing kan man ta framme i oktober lagom till att ställa in klubborna igen. Gör nåt gubbe!

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till 17:de Februari, vintern när den är som ……

 1. lisa skriver:

  Stackars lilla Frida, hoppas hon blir bra snart igen 🙂 ja morfar, börja gå på yoga eller något så vi kan ta en golf match i sommar 😛

  Ha det så bra, saknar er
  Puss och Kram

  • tage.holmqvist@live.se skriver:

   Vi var på återbesök igår fredag och Fridas öron var fria från bakterier, det var skönt.
   Har faktiskt tagit mig i kragen och varit på gymmet i Hook. Har själv lagt upp en träningsserie på lite olika redskap, främst för att bli rörligare i axelpartiet och skuldrorna. Det känns faktiskt skönt och har lite träningsvärk, borde innebära att en och annan muskel övas upp.
   Ser fram mot sommaren och att få spela en runda med dig, nu blev jag ännu mer sugen på att träna.
   Ha det nu så gött, Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s