5:te Mars, vårmånad eller ….?

Den värsta kylan har väl varit hoppas jag och idag är det nästan vårkänslor, solen skiner från blå himmel med lite vita molntussar vilket innebär att även den mest inbitne pessimist börjar tro på en bättre tid.

Vi var på återbesök till veterinären med Frida och nu har bakterierna i öronen gett upp, det var skönt.
Vi passade också på att köpa mer foder, fortfarande ett viktreduceringsfoder, baserat på fisk med omega3 olja som ska ge fin päls plus, att det är nyttigare fettämnen enligt veterinären. Chip äter det här fodret utan protester, Frida vill helst ha det vi äter och den här jädrans hundmaten kan man avstå från, tycks hon säga. Man måste vara ståndaktig skriver alla hundförståsigpåare och det har vi varit.
Frida har nu gått ner c:a 2 kg och har fått midja, inte sån, som något tjejband hade på melodifestivalen (korsettmidja), men ändå.
Till en del får vi tacka Chip för han åt upp Fridas mat, men nu har vi utfodring under uppsikt d.v.s. att när Frida ätit, så lämnar hon en del, då åker skålen undan och sätts fram vid nästa måltid.
Chip är ju lite bekväm av sig, måste man verkligen gå ut, ja nu måste man och det verkar ge resultat.

Elräkningen, min blev ju mycket dyrare än om jag stått kvar vid mitt rörliga avtal, vinteravtalet gäller mars månad ut ska då återkomma med utförlig kalkyl.
Jag fick i alla fall rätt, den värsta kylan försvann i och med att jag tecknade vinteravtal och inte nog med det, alla kärnreaktor som alstrar elkraft tycks ha fungerat, ja t.o.m. Oskarshamns 3:a. Ni alla som är tacksamma för att kylan försvann skicka gärna en present till mig.

Måste skryta lite, jag har äntligen kommit iväg till Hooks GK:s gym. Inget märkvärdigt, ett relativt litet rum, men smockfullt med sataniska redskap för självplågare. Roddmaskin, cykel, benpress, armpress, armsträckare (man drar ner vikterna vilket stärker och sträcker ut muskler och senor i skulderpartit, nån sorts kombinerad antingen armpress rakt ut eller benpress (vet inte riktigt hur man ska utnyttja den), en portal där man kan fästa linor och dra på olika sätt plus skivstänger och hantlar och några stora bollar som jag heller inte vet vad man har dem till, samt en mockapär som ser ut som sorts stupbock, vet jag heller inte hur man använder.
Jag har lagt upp ett program som tar ca 40 – 45 minuter att genomföra och det passar nog bra för mig. Det enda retliga är att jag  måste alltid minska vikterna, det är väl någon bjässe som varit före mig, lång är han i alla fall för jag får  sänka cykelsadeln  3 hack.
Det är skönt att äntligen ha kommit i gång och redan efter några gånger känns skulderpartiet rörligare.

Pensionärsvarning ! Vi har varit på pensionärsmöte med kaffe och dragspelsmusik, det kändes som om vi sänkte medelåldern i föreningen, nja kanske inte, men ändå.
Varför detta nu då ? Ja, de ordnar en del intressanta utflykter och på vintern kan man spela Boule inomhus, kan vara ett sätt att hålla bollkänslan vid liv, får se till hösten.
Siktar i alla fall på att delta i SPF mästerskapet i golf.

Vårtecken har ett par lökar som skickat upp början till bladverk intill husväggen. Vem vet kanske det kommer en vår trots allt.
Heja solen o ta bort snön.

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till 5:te Mars, vårmånad eller ….?

  1. sara skriver:

    Jag gillar de där me pensionärsvarning… hehe men boule är ju roligt!! Heja hurtbullen morfar som tränar så 🙂
    Va bra att det är bättre med frida.

  2. lisa skriver:

    Skönt att höra att ni börjar få bättre väder 🙂 bra att du har kommit igång med gymmandet, slår vad om att du kommer ha nytta av det i sommar när vi kör våra golf matcher 😛

    saknar dig och mormor, stooor kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s