29:de mars o ingen vår i sikte

Med vår menas att man ska ha plusgrader dygnet runt i sju dagar. Plusgrader har vi haft men också minus grader 10 – 11 grader.

Trots det en flock med Bofinkar kom farande och slog sig ner på gräsmattan och några finns ännu kvar.Blommrna däremot lyser med sin frånvaro, här och var spirar det dock och några taniga gulgröna blad sticker upp, vad månde bliva?
En ensam stackars snödroppe har dock lyckats ta sig upp och blommar. Inomhus har vi Narcissus lökar som blommar.
Igår köpte jag penseer som ska planteras utomhus, de lär tåla lite frost.
Bristen på andra blommaor utomhus kan ju bero på att jag inte satt några lökar eller att de som fanns blivit uppätna av sorkar eller andra marodörer.

Apropå marodörer, vi hade  ju besök av två älgar i mitten av månaden, de har betat av ett tallbestånd, vid tomtgränsen, alla knoppar på grenarna och i toppen är avknipsade som om man använt sekatör. Marodörer nja om jag varit skogsägare så kanske, men älgarna hade det nog inte så lätt med all snön, de hade i alla fall tagit god tid på sig och sovit på maten eller om mina tallar var frukosten, för det var två gropar efter älgarnas vila.

Jag borde ju be om ursäkt för att det blir långt mellan bloggarna, men som sagt humöret måste vara någorlunda annars blir det bara gnäll.

Philip har varit och hälsat på, han fixade problemet som jag hade med vår router så nu fungerar den, var lär sig ungdomarna sånt? Kan man som pensionär smyga sig in och få datavisdom eller?
Philip hjälpte mig också att skrota en gammal trädgårdsmöbel som vi sedan körde till tippen.
Sedan hjälptes vi åt att såga upp 1,5 – 2 kbm (kubikmeer) grantimmer från 2005 (Gudrunstormen). Jag körde motorsågen o Philip bar fram och höll stockarna.
Sedan klöv vi alla kubbarna ock floade dem i mitt vedförråd. (Floa är Vrigstadmål för trava ved). Städade tomten efter sågning o klyvning. Dessförinnan hade Philip spritt kalk över hela tomten med hjälp av spridaren, men ändå.
Tack Philip, nu kan jag ägna mig åt golfen utan dåligt samvete.

Frida mår inte så bra hon har väldiga problem med sin bakkärra.
Vi vet inte vad det är, så i morgon ska vi försöka komma till veterinär, kanske vore det bäst om hon fick somna in, har hon ont så ska vi inte förlänga lidandet bara för vår skull, vi får se hur veterinären bedömmer det hela. Tråkigt men vad gör man?
Chip mår bra och skulle nu det värsta ske med Frida så är det väldigt skönt att ha Chip.

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s