17:de April; Ja våren har kommit om än inte meterologiskt.

Vitsippor, Tussilago, Rödhakar ja nu är våren här.
Idag hämtade vi husvagnen från vinteridet, den tycks ha klarat vintern bra förutom några knappar till värmeregleringen som tydligen kollapsat av ålder eller köld. Men efter att ha demonterat och pillat isär värmeanläggningens datapanel och plockat bort diverse plastskrot och pillat med inställningarna så att nu har vi permanent elvärme och kan klara påsken även om det skulle bli kallt. Vi får beställa några pyttesmå plastbitar som väl kostar bråkdelen av ören att tillverka men lagerhållning och annat gör väl att dom kostar ett antal kronor per styck

Ska kanske prova att göra som med vatten kranen i köket, svängarmen blev väldigt trög att vrida när man hade haft varmvattnet på. Skrev till FM Mattson i Mora fick ett vänligt svar att en nippel behövde bytas med anvisning om hur man gör, samt bad mig skicka adress så skulle en nippel komma och si efter någon dag så damp ett kuvert ner i brevlådan med en nippel som jag själv kunde byta. Det kallar jag service , kranen var tre år gammal, heder åt FM Mattson i Mora.

Bägge hundarna är nu pigga och krya med hänsyn till sin ålder. De är ju faktiskt något år äldre än husse.

Nu ska vi dra i väg till Töreboda och fira påsken där, spela golf och träna närspel, sen jädrar anamma ska ni få se på proffs. Mor o Jag har anmält oss till SPF mästerskapet i september och siktar naturligtvis högt.
Förra året snittade jag väl strax under 100 slag brutto,  siktet är nu inställt på att komma ner till 90.

Lovade en sammanställning på det där med vinteravtal, på elen.. Om jag hade haft vinteravtal hela den erbjudna perioden hade jag tjänat 58 kr. Nu kom jag inte igång förrän i Januari vilket gjorde att jag förlorade ca 449 kr beroende på att kylan kom i december mot normalt januari eller februari. Sens moral skit i erbjudande kör på rörligt det lönar sig i längden.

Med vinteravtal följer olika slag av bindningar och då är det bättre att vara fri och obunden även om man får betala någon krona mer.
Nu ska vi fira Påsk.

Glad Påsk till alla!

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s