15:de Maj, mer normalt majväder

Ja nu är vädret mer normalt för årstiden, det är bara att tacka för de fina dagar vi haft. Fina golfdagar följt av sköna grillkvällar, vad mer kan man begära så här dags på året. För ett par veckor sedan var det ungdomar som hade någon bollek ute i vattnet, jag betvivlar att det var badbart men ändå. I veckan som gått har kommuen lagt ut badbryggorna, vilket tydligen är uppskattat, för unarna var där och hoppade ned i vattnet.
Chip tycker naturligtvis, att det är badbart, han simmar glatt efter pinnar, men har inte förstått att pinnar är en bristvara, han bär in dem i land och sedan sätter flistuggen igång. När pinnen är upptuggad tittar han på mig och säger liksom kasta mer pinnar, jag har blivit en fenare på att hitta pinnar.
Jag tror att Chip saknar Frida han är lite dämpad och ligger ofta vid grovingången ock liksom väntar, kommer hon inte snart.
Hos oss är naturligtvis saknaden stor, men när man ser att hon hade ont bara av att gå, så inser vi att det var rätt att hon får vila för gott.
Chip har ju varit en tröst vilket underlättat för oss.

Har varit på undersökning vid Univesitetssjukhuset i Linköping för att kolla mitt vänstra öga. Jag blev undersökt av Överläkaren Anders Wrigstad, jag kunde inte med att säga att jag var från Vrigstad, men lite kul är det ju.
Han konstaterade att jag hade en hinna över gula fläcken, vilket skulle göra att min syn skulle gradvis förämras. Man kunde operera och det var 95 % chans för att det sulle bli bra, största risken var näthinneavlossning men det kan man också justera genom operation. Min syn nu är 0,6 på på vä. öga och 1,0 på hö. öga.
Jag bestämde mig för operation, nackdelen är att man den första natten ska ligga på magen för att hålla trycket i ögat.
Han tar bort glaskroppen i ögat och ersätter det med en sorts gas som sedan trängs undan naturligt av en vätska som bildar ny glaskropp.
Låter lite häftigt och lite nervös är jag, men man blir sövd och opertionstiden beräknas till c:a en och en halv timme.
Jag väntar nu på att få en tid, dock meddelade jag att jag måste var i form den 11:te juni då mamma ska firas.

Har placerat ut lite blommor och fixat gräsmattan efter vinterns strapatser, hoppas nu att det ska ta sig och vara fint framöver.

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s