27:de Maj, en vårmånad de svage kalla höst.

April var ju verkligen varm och skön, gav oss förhoppningar om en lång varm sommar. Så kom då maj månad och grusade alla förhoppningar om en fin sommar. Trots kyla blåst och inte allt för mycket regn får man nog betrakta maj som en förlorad månad.
Men om man ska vara ärlig så blev vi nog lurade av april, april, april du dumma sill.
Nog om vädret, det blir som det blir inte ens SMHI kan ändra eller förutse det.

Nu först börjar plantskolorna komma med de blomster vi ville ha i april eller i varje fall början maj. Penseer kunde man ju köpa tidigt, Tagetes kom nu förra veckan fast små ynkliga plantor. Busktomat odlade vi förra året i hink, så skulle vi göra även i år, på torget hos den fina plantskolan skulle vi inhandla en rejäl busktomat. Kollade men hittade ingen tomatplanta frågade och han pekade, men inte hittade jag någon busktomat, frågade igen och då följde han med och visade på en ynklig liten planta, jo det ska bli busktomat när den kommit över maskros stadiet, men 15 spänn var väl OK.

Går nu och väntar på att de gräsfrön som inköptes förra året ska börja gro och spira i de skadade delarna av gräsmattan, än så länge förgäves. Det retliga är att en granne som sådde ungefär samtidigt, hans frön kommer upp som små gröna fjun.

Det gamla gräset växer som bara den tack var idogt gödslande med Algomin. Måste köpa mer akrylbensin till gräsklipparen, vi svär över bensinpriserna strax under 15 spänn, men akrylbensin till gräsklipparen 30 – 35 kronor per liter, det accepterar vi!
Ja trädgård är inte billigt, har nog hittills i år lagt ett par tusenlappar i blommor, gödsel, plantjord, täckbark och bensin till klipparen och ändå har säsongen bara börjat.
Men vadå man måste ju ha något att göra.

Golf spekar jag numera varje tisdag Gubbagolfen har flyttat från måndag till tisdag, för att undvika kollision med banarbetarna som är överallt på måndagar. Det har gått riktigt hyfsat faktiskt. Dessutom försöker jag att tillsammans med hustru E, gå någon nio hålsrunda varje vecka. Det är faktist riktigt skönt och avkopplande vi väljer om vilken bana vi vill gå och om vi vill starta från ettan eller tian, på så vis har vi ju 4 banor att välja mellan. Det tar ju heller inte så lång tid och vi blir inte så trötta som efter 18 hål. Rekommenderar mer nio hålsspel, då blir golfen kul igen.

Vi saknar fortfarande Frida men Chip är en god tröst, han börjar nu ta för sigoch ligger t.o.m. i husses säng på dagarna, det var ju Fridas domän, annars har han ju sin favofåtölj i vardagsrummet. Enda problemet är väl att vi ännu inte lärt oss hans språk och signaler men det kommer.

Vi hoppas nu på en fin Pingst och en bra sommar. Hoppas också att bli kallad till operation under juni månad, så att jag får bättre syn. Vi hörs

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s