13:de juni, svensk sommar

Känner att det är hög tid för en ny bloggsida, jag har lite dåligt samvete för att det inte blivit av.
Blogg ska nog skrivas på kvällen då man är mer avslappnad och sprituell. Jag ska i alla fall försöka rekapitulera vad som hänt sedan sist. Enklast är väl att börja med dagens vedermödor.

I dag har jag sått om de delar av gräsmattan som såddes om för c:a en månad sedan, grannen som sådde samtidigt har nu en vacker grön gräsmatta. Jag som sådde med fjolårsfrö har väntat förgäves, snålheten bedrar visheten sägs det ju och det stämmer i mitt fall i alla fall.
Nu har jag i alla fall hackat upp, vattnat, spritt såjord och sått nyinköpta frön. Myllat ner dem, stampat och vattnat så om två till fyra veckor ska ja ha spirande gräsmatta. Hum, vi får väl se.

Senaste helgen var vi på Djurö och firade min Mammas 95 årsdag. 20 vuxna och 7 barn. Broder Göran hade ställt upp med sitt fina fritidshus och sedan hade brödrafamiljerna bidragit med diverse maträtter till en fin sommarbuffe, som present till vår Mor.
Presenter till Farmor Silva från barn o barnbarn o barnbarnsbarn. Allt fungerade bra, fam. Svanberg som är spridd över Jorden hörde av sig med ett videosamtal via dator o det var nog en upplevelse för Mamma (farmor Silva), Viktor ringde från Singapore o grattade vilket var väldigt uppskattat.
Vädret var på sitt bästa humör och bjöd upp med kanske sommarens varmaste dag 29 gr. i skuggan men det fläktade från sjön så det gick bra. Småbarnen och Chip höll till i badviken mest hela dagen.
Själv avslutade jag dagen med ett bad sommarens första men förhoppningsvis inte sista.

Helgen innan firades i Töreboda, kristi flygardag, klämdag, weekend och Svenska flaggans dag blev till långhelg, men vi pensionärer har ju inga klämdagar men vi tog ledigt ändå.
Vi spelade golf med Linders och en ronda med Bengt.
Vi hade fått kritik från en camping granne om att Chip hade skällt och gnällt hela tiden som vi var ute o spelade med Bengt. Elsa bröt efter 8 hål så det var väl knappt två timmar men ändå.
Dagen efter skulle vi spela med Linder igen och jag hörde på första tee hur Chip gnällde och då hade jag provat med att låta honom vara utanför husvagnen, så jag bröt och gick till Chip.
Men tänkte vi kan ju prova att låta honom följa med, så jag tog Chip med mig och var i kapp de andra inför utslaget på andra hålet, jag tänkte att jag får väl hoppa av om han verkar bli trött.
Men efter 5 te hålet där jag kunde gått hem visade han inga tecken på trötthet, då hade han badat vid 4:de hålet. Spelet gick långsamt och han fick ligga o vila ungefär var hundrade meter och när vi var uppe på green.
Chip gick med alla 18 hålen, Ok han var inte lika sprallig på 18:de hålet som på de andra. Han verkade lite stolt över att fått vara med oss så länge. Chip en kämpe, han fick gå okopplad o det var inga problem för vi hade en väldigt långsam 4 boll efter oss och inga framför oss.

Tidigare i den veckan hade vi varit och tittat på Cajsa o Lisa som spelade en skandia tour tävling i Ljungby. Cajsa vann och Lisa kom på 4:de plats.
Jag provade vår nya kamera bilden på Lisa togs p c:a 350 meters avstånd, vilken zoom med standard objektiv. Bilden på Cajsa i sandbunkern togs på c:a 70 m. avstånd.

Oj detta blev ett långt epos men det var ju länge sedan sist och mycket har ju hänt.

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s