27:de juli, semestermånad – rötmånad

Juli är ju en semestermånad om inte annat så har det framgått av vädret som verkligen varit blandat. Rötmånad nu tänker jag inte så mycket på matvaror, det finns ju kylskåp och kylboxar.
Nej jag tänkte nog mera på händelserna i Norge en verklig röt-historia, hur kan någon mänsklig varelse bete sig på detta sätt. Det är sällan jag blir berörd av sådana här dåd, men detta överträffar det mesta. Hur är man funtad om man åker ut till en Ö med ett ungdomsläger och skjuter inte besinningslöst utan planmässigt den ena efter den andra. Jag känner djupt med de anhöriga och de skadade.

Tidningarna frossar nu i detta och risken är väl att de blåser upp den här galningen till nån sorts ikon som andra vettvillingar kan ta efter.
Jag blir lite rädd när man surfar runt på högerradikala bloggar.

Jag är inte speciellt flitig bloggare men får väl säga som min kära bloggande dotter, att det på det personliga planet i hänt så mycket.
Vi har varit hemma hela tiden mest beroende på att vädret varit så växlande. Chip har det också bättre här hemma, han gillar inte att bli lämnad ensam i husvagnen, lite konstigt för att lämna honom i hemma i huset är enligt grannarna inga problem och att lämna honom i bilen är också OK. Men bilen är inget alternativ så här års, det slår snabbt om till bastuvärme i bilen.

Nej både vi och Chip har det nog bättre hemma.

Men husvagnen står där och man får lite dåligt samvete för att man inte åker någonstans. Å andra sidan så är plånboken glad, för det blir mindre bensin kostnader.

Så får jag väl göra en avrapportering hur det går med mitt öga. Det har blivit klart bättre, trycket är på väg ner och synen på väg upp. Värdet ligger på knappa 0,8 målet är förstås 0,9 – 1,0 men det är ingenting som jag eller läkare kan göra någonting åt. Ny kontroll blir om 6 veckor och då förhoppningsvis klartecken för att skaffa nya glasögon.

Golf har det inte blivit så mycket av bara två gånger sedan jag fick OK att spela. Men i måndags var vi ute med Lisa och Marianne, det var jätteroligt.
Hoppas få chansen att spela någon mer ronda, då Cajsa kan vara med.
Hej för nu.

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s