4:de September, sensommar eller höstmånad?

Så var det dags igen för en ny blogg, måste tillstå att jag inte är någon flitig bloggare precis.
För att skriva blogg ska det ha hänt något av intresse plus att man ska ha inspiration för att skriva.

Händelser ja vad har hänt sedan sist?
Golf har det blivit en de,l konstigt nog har jag spelat bra, en förstaplats och en andra plats är ju inte fy skam med tanke på att jag spelat så lite.
Ögat, var på läkarkontroll häromdagen och det såg bra ut, trycket hade gått ner och synen förbättrats något. Fick också klartecken till att prova ut nya glasögon. De glasögon jag nu har, fungerar för högerögat men inte för det opererade. Ser bra utan glasögon men måste ha glasögon för att läsa. Tror också att långseendet kan bli bättre med nya glasögon.
Husvagnen står oanvänd på uppfarten men det beror mest på vädret för det har ju varit mest regn o rusk.

Nu i augusti har vi varit i Stockholm under en vecka dels för traditionell kräftskiva med min bror o svägerska och deras seglarkompisar. Det är en riktigt trevlig tradition.

Vi stannade kvar för att hjälpa mamma att flytta till en ny lägenhet. Fyra dagars jobb och vi är inte klara än. Nu vet jag i varje fall varifrån min ekorreinstinkt kommer. Lärde mig en sak, att starta en flytt i god tid, börja med att slänga allt man inte använt på ett år och alla bra o ha grejor.

Stockholm städernas stad! Vad skönt att man inte bor där. Tänk själva, vi bodde ute på Värmdö öster om stan och åkte varje morgon o kväll till Sollentuna väster om staden och självklart ska alla andra åka just då, snacka om köer.
Men det värsta var nog hemresan, först kö på E4 in till stan men efter någon timme för ca 2 mil kom vi till Essingeleden och där rullade på hyfsat bra, men strax efter Älvsjö avfarten var det stopp igen för att några bilar kökrockat på norrgående filer och vi körde i södergående, sådana köer kallas för ”tittköer” alla saktar in för att titta. Lättade nånstans efter Kungens kurva så stopp igen vid Salems k:a, kön bara kröp fram.
Det märkliga är att all andra filer går fortare än den man sitter i, alltså byter jag från vänster ytterfil till mittfil, ja vad händer jo ytterfilen börjar röra på sig, typiskt. Vid avfarten till Salem Rönninge, stod alla filer helt stilla säkert 20 – 30 minuter. Hör på Sthlmsradion att många kör gamla riksettan mot Södertälje, vad händer jo några krockar o så är det stopp även där. Trots det så var det en massa bilar som svängde ner mot Salem trots radioinformationen, inte så smart eller ocks så hade de inte radion på, pratade väl i mobilen för det tycktes alla göra, en del spelade spel eller facebookade.

Läste i tidningen att Sthlm växer så det knakar och att man ännu inte kommit  till skott för en förbifartsled för trafik som ska förbi Sthlm.
Nej satsa några miljarder på att lösa trafikproblemet i Sthlm det tjänar alla på.
Järnväg men hur ska man kunna knö in fler spår genom stan, nej en rejäl förbifart för både bilar o järnväg behövs.

Nu orkar ja inte gnälla mer men sju och en halvtimmes bilkörnig på motorväg för att ta sig 35 mil är lite väl häftigt.

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till 4:de September, sensommar eller höstmånad?

  1. lisa skriver:

    Synd att det varit så dåligt väder att ni inte kommit iväg på någon golf utflykt. Jag tänkte spela golf idag, men det var regn och rusk här idag också. Så sitter här vid datorn ist. Och det där med att blogga utan at ha något att skriva är ju onödigt, det är därför jag skriver så sällan också hihi. Puss och kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s