Oktober 16:de. Höstdag

Idag liksom igår börjar dagen med dimma, idag ser jag i alla fall vår lilla sjö. Det är kallt.
På med vinterjacka och en tröja, mössa och handskar, koppel, bajspåse (för Chip), nu är jag redo att gå ut, men sedan gäller det att övertyga Chip om att det är dags att ”gå gatan”, en blick som säger måste jag? Jag har ju varit ute.
Ingen pardon man måste ha motion också, normala hundar, hoppar av glädje när man tar fram kopplet. Chip, nåja om du insisterar- han är lite bekväm av sig.
Men när man väl kommer ut då är det ju kul man måste nosa här o nosa där, så husse får tid att studera omgivningen.

Idag som sagt dimma som så sakteliga börjar lätta ute över  sjön, är det, det som kallas älvdans eller dansar Älvor bara över ängar?
Smulltronblommor lyser lite försiktigt vitt, lite längre fram lyser det några gula maskrosor. Men är det inte lite försent? Tror inte det hinner bli smultron eller maskrosfrön. Maskrosor ogräs – inte så här års då är de vackra, speciellt eftersom dom inte växer i min gräsmatta.

Nere vid sjön lättar dimman allt mer man kan skönja några änder som sakta driver omkring på den grå spegelblanka vattenytan, det finns något vackert även en sådan här dag.
De senaste nätternas minusgrader har tyvärr avlövat de flesta träden, någon färgprakt kan man inte tala om. Men även nakna träd kan ha en viss tjusning.

Inte mycket folk ute, en och annan joggare och någon stavgångare, man får lite dåligt samvete, borde motionera. Men Chip o jag har kommit över det där, man ska röra sig makligt och kolla in naturen, jag kollar översiktligt, Chip kollar detaljerna- varje grässtrå eller liten gren kan innehålla mycket intressant information, men han håller det för sig själv.

Fick för mig att växla i garderoben, d.v.s. flytta sommarkläderna och ta in vinterkläderna, fast garderoben dit sommarkläderna skulle var ju redan full av sommarkläder som inte använts i år – slänga??
Måste fundera o det gör man bäst vid datorn o då blev det denna utläggning om en trist höstdag. Sommarkläderna då?- suck.

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Oktober 16:de. Höstdag

  1. widings skriver:

    Hej, ville bara säga ”Trevlig Advent” till Dig och Elsa!

    Själva är vi i Guardamar och åker till Los Alcazares till veckan och intar lägenheten som vi skall bo i dec-jan, dvs fira jul och nyår med golf och många andra övervintrare.

    Ulla / Torgny

  2. Ann-Sofie skriver:

    Men har du ingenting att skriva om längre…… puss o kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s