Nytt försök

Ja så var det nästan ett år sedan jag skrev på min bloggsida ska nu försöka blogga igen, denna gång med en ny vinjettbild. En av sommarens få vackra kvällar vid Barsebäcks golfklubb med utsikt ut över Öresund.

Vi har blivit med husbil d.v.s. vi har sålt husvagnen och köp en husbil. Vi som alltid hävdat husvagnens fördelar framför husbilens, men Ok nu är det husbil som gäller.
Det är en s.k instegsbil , vilket innebär att priset ligger bra mycket under en normal husbil i samma storleksklass. I detta fall kan man säga att man gett avkall på vinteranvändning, (men E och jag är ju inga vintersportare) vilket innebär lite enklare uppvärmningsanordning och att spillvattentankarna från kök och toalettrum inte är isolerade, förmodligen också lite tunnare isolering. Utrustningen i bodelen är av hög klass, bildelen mer standard inget ädelträ i instrumentbrädan och AC i stället för AAC. AC innebär att man själv får mixa inkommande luft med kyla och värme till en behaglig temperatur och det fungerar hyfsat.
Husbilen heter Elnag T-Loft 531 och är en halvintegrerad version byggd på Fiat Ducato chassi, 130 hk, turbodiesel med sex växlar. Dieselförbrukningen ligger runt litern på milen om man håller gasfoten i schack, det är ju ett stort vindfång.

Vad har då hänt i övrigt sedan sist.
Om jag börjar med de sorgligaste så ansåg vi oss tvungna att låta Chip förena sig med Frida däruppe i hundhimlen. Värmeböljan som var i samband med midsommar tog nog knäcken på Chip som kämpat länge och skuttat på sina tre ben. Han var en kämpe men till slut går det bara inte.

Vintern som var, var ju väldigt snäll med låga temperaturer och lite snö. Följt av en sommar som varit kall o regnig, men så har det väl varit för alla. Är lite kluven ska man köpa snäll vinter mot kall o våt sommar? Klimatfråga eller en naturlig onormal väderföreteelse.Inte vet jag, men vi har väl inte varit direkt snälla mot vår planet.

Golf är ju mitt och hustru E:s stora intresse, så det har blivit några ronder. Vi går ju oftast 9 hål, vilket är ganska lagom både tidsmässigt och vad vi orkar. Jag deltar också i klubbens gubbagolf eller seniorgolf som går av stapeln varje tisdag. Vi har också tävlingar på andra klubbar.
Resultatet i år har varit hyfsat, snittet har gått ner från 102 slag till lite över 90 och det är ju dit jag vill.
Jag har ändrat lite i swingen och lite i greppet, fantastiskt man hittar fler muskler i kroppen, men vad gör det om man slår rakare o längre.

Motion måste man ju ha, det man saknar är ju promenaderna med hundarna men nu har jag skaffat nya kompisar, ett par stavar. Ja, gångstavar, jag en stavgångare som alltid tyckt att det ser lite löjligt ut, men ok, man är väl inte sämre än att man kan ändra sig.
Fördelen med stavar är att de inte har trängande behov vilket innebär att är vädret otjänligt så behöver man inte ut.
Hej för nu, återkommer inom kort.

Om Tage H

En pensionär som vandrar med sin hund, med golf och träslöjd som hobby. Bor i Vrigstad en del av Sävsjö kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Nytt försök

 1. Jan Holmqvist skriver:

  Hej Tage,

  Roligt att ta del av det som sker i centrala Småland!

  Grattis till den nya husbilen 🚚! Verkar vara en bra idé’! Hälsa till Elsa!

  /Janne

  Skickat från min iPad

  22 sep 2012 kl. 12:01 skrev Tages blog :

  > >

  • Tage H skriver:

   Kul att få respons på bloggen, det måste ju bara vara viktigt att förmedla livet i Vrigstad.
   Skämt åsido, man måste ju ha något att göra plus att barnbarna är spridda över världen. Viktor bor o jobbar i Singapore. Philip jobbar som soldat i Arvidsjaur. Cajsa o Lisa är på olika Universitet i USA och de behöver info om vad mormor o mofar har för sig, tror jag.
   Ha det bra hälsa Eva.

 2. Cajsa Persson skriver:

  Kul att du börjar skriva igen morfar!!! 🙂 pusssss

 3. Ulla & Torgny skriver:

  Hej på Er, kul att Du börjat blogga igen. Har saknat Dina inlägg, vi läser dem med stor inlevelse. Kul att Ni skaffat husbil, då kan ni komma och hälsa på oss och spela lite golf till våren när vi har kommit till Sverige. Vi bor numera i Svenljunga och har också husbil, så det vore trevligt om Ni ville komma och hälsa på oss. Vi har följt Annsofie och Jonas blogg, men din blogg har varit tyst ett tag. Har just undrat hur det står till med Er. Bra verkar det. Vi är för tillfället i Portugal och flyger hem från Malaga över julen, men flyger tillbaka till Malaga för att sedan bila över till Marocko. Vi hörs på bloggen! Kram hälsa Elsa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s